Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mercat Setmanal de Blanes ha muntat avui el 100% de les parades amb l’espai delimitat per tanques i controladors d’accessos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/03/2021 02:29:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MERCAT 2a MA PLANTERAEl Mercat Setmanal de Blanes ha muntat avui el 100% de les parades amb l’espai delimitat per tanques i controladors d’accessos

Des de l’octubre s’instal·laven el 50% de les parades al Passeig de Mar amb setmanes alternades

Avui el Mercat Setmanal dels Teixits que s’instal·la cada dilluns a Blanes ho ha fet havent ampliat fins al 100% les seves parades, després que ha implementat diverses mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID. Des del passat mes d’octubre l’activitat s’havia fet amb el 50% de les parades amb setmanes alternades, després que l’Ajuntament de Blanes va donar conformitat a la petició dels paradistes.


Mercat Setmanal de Blanes: un dels accessos al recinte
La posada en marxa d’aquestes mesures ha requerit un esforç afegit abans que les parades obrissin al públic. Una d’elles ha estat acotar tota la superfície que ocupa aquesta activitat al llarg de tot el Passeig de Mar. La normativa contempla que cal tenir controlat l’aforament, de manera que calia encerclar-ho tot per poder fer el comptatge en condicions, havent de barrar el pas en cas que se superés.

Des d’aquest dilluns, 9 únics accessos per entrar i sortir al mercat

El tancament perimetral amb tanques i cintes ha inclòs nou punts d’entrada i sortida on hi havia 9 persones que s’encarregaven de controlar que en cap moment se superés el nombre de públic permès. A aquestes 9 persones, cal afegir-ne dues més que durant tot el matí actuaven de coordinadors. En total són 11 persones que anaven clarament identificades, contractades mitjançant una empresa de seguretat, pel compliment de les mesures COVID.


Aquest objectiu també l’han vetllat els efectius de la Policia Local i Protecció Civil, que des de primera hora han estat fent el seguiment de l’activitat. El mercat ocupa bona parta del Passeig de Mar de Blanes: des de l’extrem nord, a tocar de la zona portuària, fins a l’extrem sud que dóna a la Plaça Catalunya.

Per facilitar el comptatge s’han distribuït tres grans zones, havent marcat 9 punts en total per entrar i sortir del mercat: dos a la zona de la Plaça Catalunya; un altre a la cruïlla amb el Carrer Muralla; i dos més a la cruïlla amb el Carrer Ample. Seguint Passeig de Mar a munt, els quatre restants s’han distribuït a tocar del Banc dels Músics; a l’alçada del Carrer Santa Anna i l’antiga bassa dels canons; davant de Casa Saladrigas; i al final del passeig, a tocar de la zona portuària.


Cada dilluns s’hauran de muntar i desmuntar 180 tanques, completades amb cintes per fer l’encerclament total de tot el perímetre. Això ha suposat que la zona de pas del Passeig de Mar ha quedat limitada als nou punts d’accessos mentre ha durat el mercat. Una convivència a la qual també s’han hagut d’adaptar els establiments de restauració que hi ha al passeig.Data de realització: 05/03/2021 | Data de la darrera actualització: 05/03/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300