Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes renova les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les platges i al port esportiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2021 08:39:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes renova les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les platges i al port esportiu

Els guardons internacionals que reconeixen la qualitat de les platges i els ports esportius tornaran a onejar aquest estiu a Cala Bona, Blanes Centre, S’Abanell i al Club de Vela Blanes

Des de fa dècades, les zones de bany de Blanes renoven any rere any un preuat guardó que certifica l’excel·lent qualitat mediambiental de les seves platges, tant pel que fa a la sorra com als serveis que s’hi ofereixen. Es tracta d’un programa de reconegut prestigi mundial per a milions de persones a tot el món: la ‘Bandera Blava’ que opera sota els auspicis de la Fundació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), amb seu central a Copenhaguen, Dinamarca.


Imatges d'Arxiu: Instal·lació Banderes Blaves 2020
Per optar a aquest prestigiat premi, s’han de complir i mantenir una sèrie d’estrictes criteris ambientals, educatius i relacionats amb la seguretat, accessoris i serveis. Aquest 2021, les tres principals zones de bany de Blanes que cada any han vist onejar la Bandera Blava de qualitat mediambiental tornaran a fer-ho: Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell. D’altra banda, el port esportiu del Club de Vela Blanes també ha revalidat el guardó.


Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius. El jurat internacional ‘Bandera Blava 2021’ ha distingit 97 platges, 26 de les quals són a la demarcació de comarques gironines; 31 a les de Barcelona; 29 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa dues platges més respecte l’anterior edició del 2020.

L’estat espanyol, el què compta amb més Banderes Blaves al món

Actualment l’estat espanyol, amb els seus 8.000 quilòmetres de costa, és el què compta amb més banderes blaves del món. En total, 615 distintius, 25 més que al 2020. Darrera seu se situen França, Grècia, Turquia i Portugal. Quant a ports, els guardonats pugen a 96, dos més que fa un any, cosa la qual suma un total de 713 banderes entre platges, ports i embarcacions turístiques.


La Comunitat Valenciana continua liderant el nombre de banderes blaves a l’estat espanyol amb 153: 137 en platges i 16 per a ports. A continuació se situa Andalusia amb 137 banderes blaves, i Galícia, amb un total de 122. Quant a distincions temàtiques, en platges inclusives les premiades han estat Arnuero (Cantàbria), Arona (Santa Cruz de Tenerife) i Santa Eulària des Riu (Illes Balears).
Data de realització: 05/12/2021 | Data de la darrera actualització: 05/12/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300