Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El jurat declara culpable d’assassinat l’home que va matar la seva dona a ganivetades a Blanes l’any 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/14/2021 07:18:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El jurat declara culpable d’assassinat l’home que va matar la seva dona a ganivetades a Blanes l’any 2018

El judici contra Rolando Dionicio Bolívar, acusat de matar la dona davant dels fills, ha quedat vist per sentència: el fiscal demana 34 anys de presó i les acusacions una pena de 35

Ahir va quedar vist per sentència el judici contra Rolando Dionicio Bolívar, l’home que va matar la dona a ganivetades davant dels fills menors d’edat el 9 d’abril de 2018. El jurat popular l’ha declarat culpable d’assassinat, havent apreciat els agreujants de parentiu i de gènere per unanimitat. En canvi, ha descartat que en el moment dels fets l’acusat estigués obcecat, desestimant així l’atenuant que proposava la defensa.


Concentració en senyal de condol per la víctima i de rebuig per l'assassinat,
9 d'abril 2018
Segons publicat l’Agència Catalana de Notícies, el veredicte també conclou que l’acusat és culpable de dos delictes de lesions psíquiques amb l’agreujant de parentiu pel trauma causat als fills, que van presenciar el crim. El fiscal ha mantingut la petició de 34 anys de presó, i les tres acusacions particulars (la família, l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat) demanen 35 anys: 25 per l’assassinat i 10 pels traumes causats als fills.

D’altra banda, el fiscal també ha demanat que el pare no s’acosti als fills ni intenti comunicar-se amb ells. El crim va commocionar la societat blanenca, que va esclatar en un clam unànime de dol i condemna. El mateix dia dels fets més de 400 persones van participar en una concentració davant l’Ajuntament de Blanes, responent a una convocatòria del consistori amb el recolzament de la Plataforma de Dones de Blanes.


La mobilització es va tancar mantenint un minut de silenci en senyal de condol i en record de la dona de 40 anys, veïna del barri d’Els Pins, que havia mort assassinada aquella matinada. Es va fer davant l’edifici consistorial, on les banderes onejaven a mig pal en senyal de dol des de primera hora del matí, avançant-se al mandat de tres dies de dol oficial que es va acordar per unanimitat de tots els grups polítics al ple extraordinari que es va celebrar abans de la concentració.
Data de realització: 05/14/2021 | Data de la darrera actualització: 05/14/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300