Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua preparant-se per l’inici de la temporada turística


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2021 10:53:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua preparant-se per l’inici de la temporada turística

Les brigades dels Serveis Municipals estan reparant i instal·lant diversos serveis al llarg de diversos trams del litoral blanenc i al Passeig de Mar

Cada vegada queda menys perquè Blanes visqui -amb el grau de normalitat que ara per ara deixa gaudir la COVID- un esperat inici de temporada estiuenca, que aquest any encara es prepara amb més il·lusió que mai. Després que aquesta setmana s’estan acabant d’enllestir les darreres tasques d’anivellament de la sorra de les platges, ja s’han començat a posar les dutxes que completaran aquest servei iniciat per Setmana Santa amb els seus primers elements.


Paral·lelament a la instal·lació d’aquest i d’altres elements –papereres de reciclatge complementades, zones d’ombra, passarel·les d’accés, etc-, hi ha d’altres serveis que també estan situats arran de mar que es volen tenir a punt i millorats quan comenci la temporada estiuenca, que serà de cara al proper mes de juny. Per això, les brigades dels Serveis Municipals ja fa dies que estan treballant en diversos punts.


Un d’ells és un dels blocs de serveis que hi ha arran de mar, a la zona del Passeig de S’Abanell, que va quedar molt malmès durant el Temporal Glòria del gener del 2020. El bloc –com la resta dels què també hi ha en aquesta zona del litoral blanenc- inclou un restaurant i una zona de lavabos públics. La infraestructura va patir l’embat de les onades, que van entrar a l’interior del restaurant, arrossegant aigua i sorra a l’interior, provocant nombroses destrosses dins i fora.


Posteriorment, amb el pas del temps, diverses bretolades i grafits han acabat de conferir-li un aspecte que ara es vol redreçar dins de les possibilitats, ja que es tracta d’un espai privat de concessió estatal. En la mesura del possible, doncs, els Serveis Municipals estan procedint a desmuntar i reparar algunes parts i donar-li una millor imatge.

Altres actuacions arran de mar

Un altre focus d’atenció en què estan treballant els operaris dels Serveis Municipals és la millora, substitució i reparació dels bancs de fusta que hi ha a la part del Passeig de Mar que coincideix amb el nucli històric de Blanes. És el tram del Passeig de Mar més transitat pels vianants, sense cap mena de dubte, i coincideix també amb alguns dels grans esdeveniments que s’organitzen al llarg de l’any.


Inclou diversos trams de bancades, abastant el Passeig Cortils i Vieta i el Passeig Pau Casals fins a la zona on hi ha el Banc dels Músics. A partir d’aquí, els bancs per poder seure passen a ser de pedra. Al tram central, en total, hi ha 20 bancs de fusta de grans dimensions que es van instal·lar fa prop de 30 anys, al 1993, quan es va estrenar la remodelació del Passeig de Mar, tant pel que fa al tram sobre el pàrquing soterrat com l’altra part que discorre aproximadament des de l’alçada del Carrer Ample. Des de llavors, l’Ajuntament de Blanes els ha remodelat en diverses ocasions.


Aquest estiu s’està procedint a tractar cadascuna de les 20 bancades de la millor manera possible, en funció del seu estat. En alguns casos s’ha substituït les fustes que composen el banc per llistons nous, i en d’altres s’han reparat els danys. En tot cas, el què també s’ha fet és pintar i envernissar per millorar el seu aspecte.

Per últim, altres actuacions que també estan fent els Serveis Municipals és instal·lar els elements fixos que formaran part del paisatge estiuenc aquest estiu. Són els màstils que subjectaran les banderes que indicaran l’estat de la mar al llarg de diversos punts del passeig, a tocar de la platja, així com els pals des d’on onejaran les Banderes Blaves de Qualitat Mediambiental, que es penjaran les properes setmanes com indicatiu de l’excel·lent estat en què es troben l’aigua i la sorra de les tres principals zones de bany: Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell.Data de realització: 05/21/2021 | Data de la darrera actualització: 05/21/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300