Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Condemnat a 31 anys de presó l’home que va assassinar la dona davant els fills menors a Blanes al 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/22/2021 07:18:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Violència de Gènere - LlaçCondemnat a 31 anys de presó l’home que va assassinar la dona davant els fills menors a Blanes al 2018

L’Audiència de Girona va emetre ahir la sentència, que també prohibeix al processat comunicar-se i apropar-se als fills durant 10 anys, i el priva de la pàtria potestat

L’Audiència de Girona ha condemnat a 31 anys de presó Rolando Dionicio Bolívar, l’home que va matar la dona a ganivetades a Blanes el 9 d’abril del 2018, davant dels fills menors d’edat. Arran del veredicte del jurat popular emès fa una setmana, se l’ha condemnat com a autor d’un delicte d’assassinat amb els agreujants de parentiu i de gènere, així com dos delictes de lesions psíquiques pel trauma que va causar als fills.


Al centre de la imatge, Rolando Dionicio Bolívar, culpable d'assassinat
Imatge: Agència Catalana de Notícies (ACN)
El magistrat, segons ha publicat l’Agència Catalana de Notícies, ha tingut en compte les circumstàncies especialment cruels del crim: “Va inflingir a la víctima 23 punyalades i va haver de patir una llarga agonia”. També té en compte el patiment emocional dels fills i destaca que el seu relat al judici va ser especialment esfereïdor, perquè l’assassí els va obligar a presenciar una “escena aterridora”.

Els fills pateixen afectacions psicològiques al haver presenciat el crim

L’atac a la víctima es va produir mentre dormia, i el van presenciar els dos fills, que aleshores tenien 10 i 17 anys. El més petit, segons recull la sentència, va sortir al passadís al sentir els crits de pànic i auxili de la seva mare i se la va trobar estesa a terra, veient com el seu pare s’intentava autolesionar. El nen va intentar treure-li el ganivet de les mans i, com a conseqüència, pateix estrès posttraumàtic i ha de seguir tractament mèdic i psicoterapèutic.


Concentració de rebuig i condol amb la família per l'assassinat
9 d'Abril 2018
La filla, que tenia 17 anys, també es va despertar alertada pels crits de la mare i la va anar a socórrer, però la dona, tal com recull la sentència “va acabar morint entre els seus braços sense que ho pogués evitar”. La noia també pateix afectacions emocionals i psicològiques. A banda dels 31 anys de presó, la sentència imposa a l’acusat la prohibició d’apropar-se a menys de mil metres o comunicar-se amb els fills durant 10 anys.

També li retira la pàtria potestat del fill que encara és menor i la Direcció General de Drets de la Infància i l’Adolescència (DGDIA) seguirà assumint les funcions de tutela. En concepte de responsabilitat civil, l’acusat haurà d’indemnitzar els pares de la víctima amb 62.000 €, a cada fill amb 124.000 € i a la germana de la dona amb 20.000 €.


El crim va commocionar la societat blanenca, que va esclatar en un clam unànime de dol i condemna. El mateix dia dels fets més de 400 persones van participar en una concentració davant l’Ajuntament de Blanes, responent a una convocatòria del consistori amb el recolzament de la Plataforma de Dones de Blanes. La concentració es va fer després d’un ple municipal on es va aprovar per unanimitat declarar tres dies de dol, així com presentar-se com acusació particular al judici que ha tingut lloc ara, tres anys més tard.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/22/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300