Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ajuntament i Generalitat visiten les obres d’emergència enllestides al Port de Blanes, valorades en 2’7 M€


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/24/2021 07:14:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ajuntament i Generalitat visiten les obres d’emergència enllestides al Port de Blanes, valorades en 2’7 M€

Àngel Canosa i Joan Pere Gómez han encapçalat una visita on també s’ha parlat de les obres que començaran a la tardor, incloses al projecte de reurbanitació dels espais portuaris

Aquesta tarda de dilluns Blanes ha viscut un nou capítol relacionat amb les conseqüències que va tenir per a la població el virulent Temporal Glòria del gener del 2020. L’alcalde de Blanes i el primer tinent d’alcalde, Àngel Canosa i Jordi Urgell respectivament, acompanyats del director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, han encapçalat la visita que s’ha fet a les obres d’emergència que es van haver de fer a la zona portuària, que ja s’han enllestit.


Jordi Urgell, Àngel Canosa i Joan Pere Gomez,
durant l'acte d'aquesta tarda
Els treballs de reparació dels danys estructurals ocasionats per la tempesta han consistit a reforçar el dic de recer especialment en la tercera alineació de l’estructura, on el Glòria va causar un esvoranc a la zona exterior, fent cedir un tram d’espatller amb una obertura de 33 metres de longitud. L’objectiu de l’actuació que ha realitzat Ports de la Generalitat, amb una inversió de 2’7 M€, ha estat donar estabilitat a l’estructura enfront de nous temporals.


Per reforçar el dic de recer s’han col·locat 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat a la part exterior. També s’han instal·lat 32 micropilots metàl·lics per reforçar la cimentació del dic, i s’ha reconstruït el tram d’espatller de 33 metres d’allargada que va resultar afectat pel temporal.


D'esquerra a dreta: Club Vela Blanes, Jordi Urgell, Àngel Canosa,
Joan Pere Gómez i Confraria de Pescadors
Les obres han finalitzat amb la pavimentació de la zona de treball i la part del moll afectada, així com la senyalització dels vials i les zones d’aparcament. A més a més, s’ha reforçat l’estructura del moll de la benzinera que hi ha davant del dic afectat. Les obres van començar el passat mes d’agost i s’han allargat durant nou mesos, després que immediatament després del temporal ja es va fer una actuació per tapar el forat.

Un port integrat a la vida econòmica i social de Blanes

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha remarcat que, més enllà de fer una actuació d’emergència per reparar els estralls del Glòria, s’ha donat una major estabilitat a l’estructura enfront de futurs temporals que es puguin donar sota la influència del canvi climàtic, i per donar seguretat a les activitats del port i a les persones. Així ha estat després que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va treballar en un estudi de propagació de l’onatge per buscar la solució tècnica òptima per reparar els danys causats.


Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha agraït la celeritat amb què ha actuat el govern català, i ha recordat la importància que té la zona portuària pel municipi: “Blanes viu de cara al mar, i per això necessitem que el sector econòmic de la pesca pugui treballar amb seguretat, apostant per la viabilitat de la llotja de cara al futur. Al mateix temps, tant la ciutadania com els visitants també gaudeixen d’aquest espai lligat a la nostra identitat, a la nostra tradició marinera”.

Projecte de Reurbanització d’Espais Portuaris

Precisament lligat amb aquesta declaració d’intencions, la visita d’aquesta tarda ha continuat a la Sala d’Actes de la Confraria de Pescadors, on s’ha projectat un espectacular vídeo que recollia diversos time lapse amb l’evolució de les obres al llarg dels mesos anteriors. Tanmateix, s’han avançat detalls dels treballs que començaran la propera tardor a la zona portuària per urbanitzat la part de ribera a l’entrada del port fins a la zona d’aparcament.


En l’anterior visita del director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez ja va avançar el contingut d’aquest projecte actualment està en fase de redacció. Valorat en 800.000 €, les obres consistiran en la reordenació de l’espai amb la creació de nous vials per a la circulació de vehicles, així com nous itineraris per a vianants amb l’ampliació de voreres per millorar la mobilitat al port. S’instal·larà mobiliari urbà i es pintarà una nova senyalització.


Projecte de Reurbanització Espais Portuaris de Blanes
L’acte d’aquesta tarda ha comptat amb una nodrida representació de diferents institucions i col·lectius que formen part de la zona portuària de la vila. Començant per la Confraria de Pescadors –representada pel seu actual Patró Major, Òscar Moya, i per l’anterior, Eusebi Esgleas-; i continuant pel Club de Vela Blanes, amb el seu gerent, Héctor Espadas, i el 2on vicepresident, Hubert Janssen; representants de l’Associació de Veïns del Port; el Varador 2000 i altres entitats.Data de realització: 05/24/2021 | Data de la darrera actualització: 05/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300