Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes mobilitza la ciutadania per la ‘Setmana del Medi Ambient’, que culminarà amb una Neteja Popular de la Mota de la Tordera l’endemà del Dia Mundial


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2021 11:32:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Festa de la deixalleriaBlanes mobilitza la ciutadania per la ‘Setmana del Medi Ambient’, que culminarà amb una Neteja Popular de la Mota de la Tordera l’endemà del Dia Mundial

La jornada intensiva es farà el diumenge 6 de juny al matí amb 180 places disponibles, i el suport de Xatrac, Decathlon i Nora

Si hi ha una temàtica que habitualment mobilitza la ciutadania de Blanes a participar en activitats que se’ls proposa aquestes són, sense cap mena de dubte, les jornades de neteja mediambientals. Especialment al llarg d’aquests darrers anys hi ha hagut un bon grapat d’exemples: per recuperar les platges del litoral després del Temporal Glòria, l’experiència ‘Mou-te pel Mar’, les neteges del fons marí...


Imatges d'Arxiu: Neteja solidària popular després del Temporal Glòria, 2020
Per això, sempre que s’acosta el Dia Mundial del Medi Ambient, que s’escau el 5 de juny, la població on comença la Costa Brava sempre es bolca en els esdeveniments que se’ls proposa. L’any passat no va ser possible fer-ho a causa de la pandèmia, però aquest 2021 es pot dir ben bé que es cobrirà amb escreix el buit de l’any passat.


Diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes –principalment Residus i Neteja, Medi Ambient, Esports i Promoció de la Ciutat- han unit esforços per organitzar la ‘Setmana del Medi Ambient’, comptant amb el suport de l’empresa municipal de neteja i recollida de residus, Nora. La ‘Setmana del Medi Ambient’ començarà el dimarts, 1 de juny, i culminarà el diumenge dia 6 amb un gran esdeveniment que tindrà la Desembocadura de la Tordera com a principal eix de treball.

‘Setmana del Medi Ambient’ de l’1 al 6 de juny

Durant aquests dies, hi haurà dos tipus d’activitats principals. La primera es farà entre el dimarts 1 de juny i el divendres dia 4. Les protagonitzaran escoles i entitats esportives, que aquests dies estan triant diferents espais ei racons d’arreu del municipi –majoritàriament prop de la seva ubicació o bé dins la seva àrea d’influència, segons l’entitat- per fer-hi una neteja intensiva.


Imatges d'Arxiu: Neteja Ciutadana Solidària 'Mou-te Pel Mar', novembre 2019
Són espais naturals on els escamots voluntaris i voluntàries es dedicaran a fer-hi una acció coordinada per recollir els residus i les deixalles que s’hi puguin acumular i que, majoritàriament, deuen la seva presència a actuacions incíviques de la ciutadania, que no respecta el medi natural. Aquest tipus d’accions tindran una duració mitjana d’entre una i dues hores, i estaran dividits en classes –en el cas de les escoles- i per equips quan es tracti d’una entitat esportiva.


La crida per participar en aquesta iniciativa està tenint un èxit extraordinari, i la mostra és que ja hi ha una escola on s’han involucrat totes les classes dels diferents graus educatius –des dels més petits fins al més grans- que netejaran espais a l’entorn del barri on està ubicat el centre. La segona activitat principal d’aquesta proposta tindrà lloc el diumenge 6 de juny, l’endemà del Dia Mundial del Medi Ambient que s’escau el dia 5.

Jornada Mediambiental Popular: Neteja de la Llera i la Platja de la Tordera

A Blanes la ‘Setmana del Medi Ambient’ culminarà el diumenge 6 de juny amb una ‘Jornada Mediambiental Popular’ que consistirà en aplegar els voluntaris i voluntàries en diversos grups per netejar la platja i la llera de la Tordera. En aquest cas, per organitzar aquest esdeveniment es compta de nou amb el suport de l’empresa Nora, així com de la coneguda cadena d’establiments de material esportiu amb seu a Blanes, Decathlon, i l’associació mediambiental ‘Xatrac’.


S’han establert tres punts de concentració per fer-hi la neteja intensiva: al final de l’Avinguda Vila de Madrid, per actuar a la platja del final de s’Abanell –sense entrar a la zona protegida de la Desembocadura de la Tordera-; sota el nou pont de la Carretera de Blanes a Malgrat; i al costat de la Planta Dessaladora de Blanes, sota el pont de la GI-682.

180 places disponibles per a famílies i grups d’amics

En cadascun d’aquests tres punts s’han preparat tres torns per participar-hi: a les 9 del matí, a 2/4 d’11 i a les 12 del migdia. Prèviament al diumenge, s’assignarà una zona a cada persona i/o famílies i/o grups d’amics que s’hagin inscrit. En primer lloc hi haurà una xerrada introductòria explicativa a càrrec de Xatrac, i després es desplegaran per les zones assignades.


Hi ha un total de 180 places disponibles, i per dur a terme l’acció de sensibilització mediambiental l’Ajuntament de Blanes s’encarregarà de repartir al voluntariat guants i bosses d’escombraries biodegradables. Cada equip s’haurà d’encarregar de dur al punt de trobada prèviament assignat les bosses amb el material recollit perquè els operaris de Nora, l’empresa de recollida de residus i neteja, els vagin recollint i dipositant als contenidors que s’hauran traslladat per a la ocasió.


Només hi ha un requisit: les persones menors d’edat han d’anar acompanyades per adults que se’n facin càrrec. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia: https://experienciadeportiva.decathlon.es/evento/unete-a-nuestro-voluntariado-ambiental-girona-id_9037 La inscripció és gratuïta, i l’empresa de material esportiu té prevista una sorpresa per agrair als i les participants la seva col·laboració desinteressada.Data de realització: 05/27/2021 | Data de la darrera actualització: 05/27/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300