Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reivindica la seva identitat esportiva amb una campanya de promoció


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2021 11:44:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reivindica la seva identitat esportiva amb una campanya de promoció

Aquest mes de juny s’ha donat el tret de sortida amb la difusió d’uns cartells protagonitzats per esportistes de la vila reblats pel lema ‘BLANES, ciutat esportiva’, així com d’altres accions

Coincidint amb l’inici del mes de juny, l’Ajuntament de Blanes ha encetat la difusió de la campanya ‘BLANES, ciutat esportiva’ penjant els cartells promocionals arreu de la vila i endegant altres eixos de treball. Als cartells hi apareixen esportistes locals que representen les diferents disciplines que es practiquen al municipi. Van ser triats i triades a través d’un concurs d’Instagram, havent-se escollit els i les què van comptar amb un major nombre de vots.


Foto de Grup amb els i les esportistes participants
acompanyats per l'alcalde i el regidor d'Esports
En total van participar 59 persones, d’entre les quals se’n van escollir 14 que havien sumat 3.165 ‘Likes’. Posteriorment, s’han fet sessions fotogràfiques en localitzacions conegudes de la vila on comença la Costa Brava, fora del context habitual, per apropar així l’esport a la població. Així, per posar dos exemples, una bussejadora es capbussa entre els llibres de la Biblioteca Comarcal, i un regatista navega al porxo del Santuari del Vilar.

Tret de Sortida a la campanya ‘BLANES, ciutat esportiva’

Per donar el simbòlic tret de sortida a la campanya ‘BLANES, ciutat esportiva’, el vespre d’aquest passat dilluns l’alcalde i el regidor d’Esports, Àngel Canosa i Pere Lopera respectivament, van lliurar als i les protagonistes de la campanya una reproducció en pòster dels respectius cartells on apareixen. Ho van fer en un dels entorns més visitats i més atractius de la vila on comença la Costa Brava: el racó de Sa Palomera.


El regidor d'Esports i l'alcalde de Blanes,
amb un dels esportistes triats per a la campanya
En el cas de la campanya d’Identitat, es van entregar reproduccions de gran mida dels cartells que compten amb un sol i destacat protagonista en situacions fora de context, per donar-li encara més força i expressivitat al missatge que es vol fer arribar. Per la seva banda, en la campanya de Respecte, en un mateix cartell s’hi aplega més d’un esportista per donar sentit al lema que l’encapçala.

Eixos de la campanya d’identitat ‘Blanes, Ciutat Esportiva’

L’organització de la campanya està impulsada pel Departament d’Esports, comptant amb el suport d’altres àrees de govern del consistori blanenc, que recolzaran l’objectiu principal amb d’altres activitats. Els quatre eixos en què es basa l’acció promocional és la identitat, el respecte, la diversitat i la sostenibilitat. Si la ‘Identitat’ ja està assolida amb els cartells penjats arreu de la vila, la següent fase consisteix en tot un seguit de petites-grans accions.


En relació al ‘Respecte’ s’aprofitarà la campanya ‘BLANES, ciutat esportiva’ per sensibilitzar sobre la importància dels valors associats a la pràctica esportiva. Per incidir en aquest aspecte, s’han dissenyat altres cartells on s’escenifiquen diferents situacions. En un d’ells es veu un noi que practica un esport majoritàriament femení amb el lema ‘Deixa’m triar’, i en un altre uns pares que escridassen un nen des de les grades sota l’eslògan ‘Deixa’m jugar’.

D’altra banda, per incidir en que no es fumi en les instal·lacions esportives el lema que s’ha triat és ‘Estàs fora de joc. Per últim, hi ha d’altres dos conceptes en què també s’hi incideix. Un d’ells és que ‘Fer Esport és un orgull; i l’altre és ‘Nosaltres també existim’, en aquest darrer cas il·lustrat amb unes noies que estan jugant a futbol, i la reivindicació que a les disciplines esportives no tan sols hi ha homes/nens, sinó també dones/nenes.


Campanya 'Respecte: Nosaltres També Existim'
Els i les protagonistes d’aquests cartells també van ser obsequiats ahir al vespre amb el lliurament d’una reproducció. D’altra banda, per donar a conèixer la diversitat d’activitats esportives que es poden practicar a Blanes i transmetre que ‘fer esport és fer salut’, però també diversió, passió i companyó –a banda de competició-, s’aprofitaran aquests darrers dies del curs escolar per incidir als centres educatius.

La fase de Diversitat, doncs, arrenca avui dimarts 1 de juny a través d’uns tallers didàctics que s’aniran fent arreu de diferents escoles i instituts de Blanes. En el decurs dels tallers se’ls projectarà un vídeo que s’ha enregistrat comptant amb la col·laboració del periodista esportiu blanenc Rafel Bagot, i se’ls lliurarà un díptic amb el llistat de les diferents disciplines esportives que es poden practicar a Blanes, així com les entitats que les promouen i practiquen.


Altres accions seran la participació d’entitats esportives en la ‘Setmana del Medi Ambient’, organitzada principalment pels Departaments de Residus i Neteja i de Medi Ambient, que culminarà el proper cap de setmana, coincidint amb el Dia Mundial. La Biblioteca Comarcal col·laborarà allotjant una ‘Taula de Llibres’ dedicats als esports de l’aigua; i l’Arxiu Municipal amb una exposició itinerant formada per 10 Roll Ups amb la història de l’esport local, i que inclou el 10è aniversari que es compleix aquest 2021 de la inauguració de la Ciutat Esportiva Blanes.,

Esportistes protagonistes dels cartells campanya ‘BLANES, ciutat esportiva’
EsportParticipantNom EsportistesLikes
Futbol@kimberly_4kAdrian García Mata
535
Patinatge@rouseperaMartina Escale
158
Runners@amm_blanesAnna Moran
60
Paddle Surf@xavi.marinaXavi Marina
170
Vela@mrboro12Óscar Boronat
129
Volei@pauchamizoPau Chamizo
113
Tennis Paddle@juancarloscangaJuan Carlos Canga
215
Hoqueilunaa_6_Luna Marcos López
223
Ciclisme@emgocaEmilia Gómez
10
Submarinisme@davidpenroparrenoLaura Piñero Roig
86
Gimnàstica Rítmica@mariionamartin_Mariona Martin Hernández
814
Arts Marcials@ricardginerPol Giner
271
Twirling@nerea19897Nerea Ortega
178
Bàsquet@alopesss11Ainhoa López
203

Esportistes protagonistes dels cartells campanya ‘Respecte’
LemaEsportistaEntitat Esportiva
Nosaltres També ExistimAlba GuiradoClub Deportiu Blanes
Nosaltres També ExistimJana CaparròsCFS Blanesport ‘83
Nosaltres També ExistimJana FreitasFC Racing Blanenc
Nosaltres També ExistimIvette RosAD Ca la Guidó
Deixa’m TriarÒscar RicoClub Twirling Blanes
Deixa’m TriarMarina BerrocalClub Twinling Blanes
Deixa’m TriarSara ColladoClub Twirling Blanes
Deixa’m JugarEdgar IbáñezCD Blanes
Data de realització: 06/01/2021 | Data de la darrera actualització: 06/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300