Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

500 esportistes i escolars enceten la ‘Setmana del Medi Ambient’ fent una neteja de diversos entorns de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2021 01:02:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Festa de la deixalleria500 esportistes i escolars enceten la ‘Setmana del Medi Ambient’ fent una neteja de diversos entorns de Blanes

Organitzada per l’Ajuntament amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, el cicle culminarà diumenge amb una Neteja Popular a la mota de la Tordera amb el suport de Xatrac i Decathlon

Diumenge vinent, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient arreu del planeta. Per aquest motiu, a Blanes la commemoració està implicant bona part de la societat civil, que està participant durant aquests dies en l’activitat ‘Setmana del Medi Ambient’, organitzada en coordinació de diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes.


Alumnes de l'Escola Mossèn Joan Batlle, abans de fer la sortida
per netejar el bosc de Xon Martí
La ‘Setmana del Medi Ambient’ compta amb dos tipus d’activitats principals. La primera és la que s’està fent de l’1 al 4 de juny, coincidint amb els primers dies laborables del recent estrenat mes. Aquesta primera part la protagonitzen escoles i entitats esportives, que han triat diferents espais i racons d’arreu del municipi per fer-hi una neteja intensiva. Per la seva banda, la segona part tindrà lloc diumenge vinent, amb una Jornada Mediambiental Popular.

500 voluntaris i voluntàries d’escoles i entitats esportives

Aquesta primera part de la ‘Setmana del Medi Ambient’ compta amb la participació d’uns 500 esportistes i escolars que han confirmat la seva activa participació en l’experiència. De mutu propi, s’han fixat un espai determinat per fer-hi la neteja intensiva proveïts del material que se’ls lliura des de l’Ajuntament de Blanes per fer-la: guants i bosses d’escombraries biodegradables, principalment.


Majoritàriament han triat una ubicació que està dins la seva àrea d’influència, o prop de la seva ubicació geogràfica. Són espais naturals on els escamots de voluntaris i voluntàries s’estan dedicant a fer-hi una acció coordinada per recollir-hi els residus i deixalles que s’hi puguin acumular, i que deuen la seva presència a actuacions incíviques d’algun sector de la ciutadania que no respecta el medi natural.

Implicació de tota una escola en una de les neteges

Els primers en estrenar la ‘Setmana del Medi Ambient’ també han estat modèlics quant a la seva implicació. Es tractava de l’Escola Mossèn Joan Batlle, al barri de Ca la Guidó-Mas Carolet, on els 342 alumnes de tots els cursos van participar en la neteja acompanyat del seu respectiu professorat. El seu radi d’acció principal va ser el Parc de Xon Martí, al voltant del centre escolar.


Quan acabi aquesta primera part de l’experiència, també hauran fet una neteja intensiva grups d’alumnes de l’Escola Napoleó Soliva en dos torns (neteja a l’entorn del centre escolar, al barri de la Plantera) i l’Escola Joaquim Ruyra (neteja de la Platja de s’Abanell, que està davant del seu edifici). Pel que fa a entitats esportives, se n’han apuntat tres: l’AD Ca la Guidó de futbol, el Club Jiu Jitsu Blane i el Club Rítmica Blanes, actuant a la zona verda de Ca la Guidó, els voltants de la Ciutat Esportiva Blanes i la Platja de S’Abanell.

Jornada Mediambiental Popular: Neteja de la Llera i la Platja de la Tordera

A Blanes la ‘Setmana del Medi Ambient’ culminarà el diumenge 6 de juny amb una ‘Jornada Mediambiental Popular’ que consistirà en aplegar els voluntaris i voluntàries en diversos grups per netejar la platja i la llera de la Tordera. En aquest cas, per organitzar aquest esdeveniment es compta de nou amb el suport de l’empresa Nora, així com de la coneguda cadena d’establiments de material esportiu amb seu a Blanes, Decathlon, i l’associació mediambiental ‘Xatrac’.


S’han establert tres punts de concentració per fer-hi la neteja intensiva: al final de l’Avinguda Vila de Madrid, per actuar a la platja del final de s’Abanell –sense entrar a la zona protegida de la Desembocadura de la Tordera-; sota el nou pont de la Carretera de Blanes a Malgrat; i al costat de la Planta Dessaladora de Blanes, sota el pont de la GI-682.

180 places disponibles per a famílies i grups d’amics

En cadascun d’aquests tres punts s’han preparat tres torns per participar-hi: a les 9 del matí, a 2/4 d’11 i a les 12 del migdia. Prèviament al diumenge, s’assignarà una zona a cada persona i/o famílies i/o grups d’amics que s’hagin inscrit. En primer lloc hi haurà una xerrada introductòria explicativa a càrrec de Xatrac, i després es desplegaran per les zones assignades.


Hi ha un total de 180 places disponibles, i per dur a terme l’acció de sensibilització mediambiental l’Ajuntament de Blanes s’encarregarà de repartir al voluntariat guants i bosses d’escombraries biodegradables. Cada equip s’haurà d’encarregar de dur al punt de trobada prèviament assignat les bosses amb el material recollit perquè els operaris de Nora, l’empresa de recollida de residus i neteja, els vagin recollint i dipositant als contenidors que s’hauran traslladat per a la ocasió.

Només hi ha un requisit: les persones menors d’edat han d’anar acompanyades per adults que se’n facin càrrec. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia: https://experienciadeportiva.decathlon.es/evento/unete-a-nuestro-voluntariado-ambiental-girona-id_9037 La inscripció és gratuïta, i l’empresa de material esportiu té prevista una sorpresa per agrair als i les participants la seva col·laboració desinteressada.


Els diferents departaments municipals, empreses i entitats que han sumat esforços per organitzar la ‘Setmana del Medi Ambient’ són: els Departaments de Residus i Neteja, Esports, Promoció de la Ciutat i Medi Ambient; l’empresa municipal de neteja i recollida de residus, Nora; l’associació mediambiental Xatrac, i la cadena d’establiments de roba i productes esportius amb seu a Blanes Decathlon.Data de realització: 06/03/2021 | Data de la darrera actualització: 06/03/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300