Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Oncolliga Blanes presenta els seus Serveis de Suport i Acompanyament en una xerrada a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/03/2021 05:19:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ONCOLLIGAOncolliga Blanes presenta els seus Serveis de Suport i Acompanyament en una xerrada a la Biblioteca Comarcal

A banda dels serveis d’una psicooncòloga, un fisioterapeuta i una especialista en estètica oncològica integra, també se n’ofereixen de més genèrics

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha acollit aquests dies una xerrada informativa a càrrec d’Oncolliga Blanes amb l’objectiu de parlar dels Serveis de Suport i Acompanyament al malalt oncològic. Organitzada per l’entitat blanenca amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’activitat va atraure una gran quantitat de públic, que va assistir-hi complint en tot moment les mesures de seguretat COVID.


Presentació Serveis Oncolliga a la Biblioteca Comarcal de Blanes
La xerrada la van encapçalar la presidenta d’Oncolliga Blanes, Imma Bellatriu, així com la tinenta d’alcalde de Salut i Medi Ambient, Marina Vall·llosada, i diverses membres de la junta de l’entitat. Abans de la COVID els serveis de l’entitat s’oferien a Girona, a l’Hospital Comarcal de Blanes o inclús al mateix domicili dels pacients. Quan va començar la pandèmia es van haver d’interrompre, per reprendre’s posteriorment al local que Oncolliga Blanes té al barri d’Els Pins.

Serveis de Suport i Acompanyament per a pacients i familiars

La part central de la xerrada va anar a càrrec de tres especialistes: Núria Agudo, Núria Izquierdo i Gustavo Héguy. Núria Agudo és psicòloga sanitària i psicooncòloga de la Fundació Oncolliga Girona des de l’any 2007, i atén pacients que es troben en tractament actiu o fa poc que han acabat el procés. També fa acompanyament en processos de dol, i es membre de l’equip de PADES fent atenció domiciliària, atenent a malalts pal·liatius i a les seves famílies.


Marina Vall·llosada, tinenta d'alcalde de Salut
És una ajuda, un suport en l’afrontament de la malaltia, donant comprensió i confiança per facilitar la comunicació entre la família i el malalt, afrontar les pors i les angoixes, i resoldre dubtes del procés oncològic. També fa l’acompanyament des del primer diagnòstic fins al període lliure de malaltia, o bé fins a processos pal·liatius i de finals de vida.

Núria Izquierdo dóna un servei de prevenció i acompanyament. Està especialitzada en estètica oncològica integral, i és responsable d’aquest servei a la Fundació Oncolliga. També és directora del programa formatiu del pacient ‘Posa’t a la Teva Pell’, és titulada per la UNED i compta amb 15 anys d’experiència en aquesta disciplina.


El servei aborda possibles efectes secundaris que el tractament oncològic manifesta a nivell corporal i de la pell, canvis que van restant qualitat de vida. Per últim, el tercer ponent de la xerrada va ser Gustavo Héguy, fisioterapeuta de la Fundació Oncolliga des de 2009. Atén a pacients diagnosticats amb limfedema secundari mitjançant tractaments específics per aquests casos amb electroteràpia, embenats multicapes i drenatge limfàtic manual.

Fa visites a domicili a pacients pal·liatius derivats des de l’ICO i l’equip de PADES de la Selva Marítima amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida. A banda d’aquests serveis relacionats amb l’atenció a la malaltia, també n’hi ha d’altres més genèrics. Així, un d’ells és el préstec de cadires de rodes, caminadors, llits articulars i tot tipus de material sanitari relacionat amb les conseqüències físiques que poden tenir els casos oncològics.


Altres serveis són neteja de la llar, fisioteràpia a domicili, o bé la prevenció i tractament del drenatge limfàtic. També s’ofereix la pràctica del gimnàs i la marxa nòrdica; voluntariat i acompanyament a centres hospitalaris i domicili; atenció psicològica a malalts i/o familiars; grups de suport; banc de perruques; estètica oncològica; assessorament legal, allotjament a la llar-residència; i la reinserció laboral ‘Mimosa’.

Per posar-se en contacte amb la delegació de Blanes d’Oncolliga hi ha dues maneres de fer-ho: per telèfon trucant al 635 843 455, o bé per correu electrònic, a l’adreça oncolligablanes@gmail.com Per la seva banda, per contactar amb Oncolliga Girona hi ha la web www.oncolligagirona.cat i el telèfon 972 224 963.



Data de realització: 06/03/2021 | Data de la darrera actualització: 06/03/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300