Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Centenars de persones han visitat aquest cap de setmana les populars ‘Estores de Raval’ de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2021 05:18:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOCentenars de persones han visitat aquest cap de setmana les populars ‘Estores de Raval’ de Blanes

El trasllat a la Plaça dels Dies Feiners per guanyar en espai de seguretat COVID no ha fet minvar l’interès de blanencs i visitants per admirar els dissenys de nou artistes de la vila

Les populars i aromàtiques ‘Estores de Raval’ de Blanes, conegudes també com les ‘Catifes de Corpus’ han pogut renovar aquest any la seva tradició malgrat la COVID. Ho han fet concentrant a la cèntrica Plaça dels Dies Feiners les creacions que habitualment s’arrengleren als carrers del veïnat de Raval per on ressegueix la processó que surt de l’Església Santa Maria, on també s’hi confecciona una estora des de fa anys.


Organitzades per l’Associació d’Estores de Raval de Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, aquest any s’han introduït diverses modificacions per mantenir les mesures COVID i, alhora, que la mostra d’art efímer no perdés ni un xic del seu interès i qualitat habituals després del parèntesi del 2020. Per això, els membres de l’entitat, ajudats d’un exèrcit de voluntaris i voluntàries, han cuidat tot els detalls perquè el retorn de les catifes als carrers de Blanes hagi estat tot un èxit.

Centenars de persones han visitat aquest cap de setmana les estores

L’esforç esmerçat ha valgut totalment la pena, ja que des del moment en què el terra de la Plaça dels Dies Feiners va començar a transformar-se en un monumental i artístic tapís desplegat, l’interès per veure l’evolució de les creacions no va minvar ni per un instant. Des que es van completar dissabte al migdia fins al vespre d’aquest diumenge, quan finalment s’hauran de recollir, es calcula que hauran passat centenars de blanencs i visitants per admirar-les.


La feina ja havia començat la setmana passada quan Joan Pujol, un dels nou artistes que col·laboren enguany en l’experiència –un dels més veterans, perquè ho fa des de fa uns quants anys- va començar a ocupar-se de l’estora que llueix a l’entrada de l’Església Santa Maria. Posteriorment, el vespre del divendres la resta d’artistes, així com membres i voluntaris de l’Associació d’Estores de Raval, van començar la lenta transformació de la Plaça dels Dies Feiners en una galeria d’art a l’aire lliure dibuixant al seu terra els respectius dissenys.


Dissabte al matí es van omplir de flors i materials naturals les 8 estores que ocupen l’espai principal, així com les tres de dimensions més reduïdes en un dels seus costats. Finalment, el migdia de dissabte es va enllestir la feina, i es van encerclar amb unes tanques baixes que han permès poder admirar les aromàtiques creacions amb seguretat i comoditat, sense malmetre-les.


Per fer la simbòlica posada en marxa de les Estores de Raval a Blanes, la tarda d’aquest passat dissabte es van aplegar a la Plaça dels Dies Feiners els 9 artistes que han col·laborat en el disseny i confecció de les estores, conjuntament amb la presidenta de l’Associació d’Estores de Raval, Roser Divison, acompanyada d’altres membres de l’entitat. Tots junts es van fer una fotografia de família encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell; i el regidor de Cultura, Albert Sanz.

Col·laboració de nou artistes blanencs

Per a dissenyar i confeccionar les originals creacions, des de fa uns quants anys l’Associació d’Estores de Raval compta amb la col·laboració d’artistes blanencs i blanenques o bé relacionats amb la vila que se n’ocupen. A banda de Joan Pujol, que munta l’estora a l’Església Santa Maria, els altres vuit artistes que ho han fet a la Plaça dels Dies Feiners són Joel Ristol, Susanna Martín, Judit Escayola, Narcís Balmanya, Henar Herranz, Ma Teresa Llorens, Marina Virgili i Marina Serra.


La major part d’ells i elles ja havien col·laborat amb anterioritat en aquesta tradició, i la seva particular visió de l’art contribueix a què tot el conjunt ofereixi una explosió de colors i creacions que fan de la seva visita una experiència única, però també efímera. La inspiració ha dictat als nou artistes les diferents temàtiques a què han dedicat els seus dissenys.

El què és inqüestionable és que, amb la seva imaginació i el seu esforç, han contribuït a crear un impressionant tapís de mides gegantines on habitualment hi ha el gris color d’una plaça molt activa. A banda de les vuit creacions dels artistes blanencs, també hi ha hagut tres estores de dimensions més reduïdes.

Una s’ha dedicat al 10è aniversari que enguany compleix la Ciutat Esportiva Blanes, i les altres dues reprodueixen els dos símbols que ha triat enguany la Federació Catalana de Catifaires perquè es fessin a tots els grups internacionals. Es tracta d’una espelma i un sol, que simbolitzen la llum i l’esperança.


Per promoure l’activitat, els membres de l’Associació d’Estores de Raval van penjar fa dues setmanes diverses banderoles al Carrer Ample, al centre de la vila, on es reproduïen les creacions que durant el cap de setmana s’han pogut admirar al natural. D’altra banda, també s’ha guarnit amb ornaments florals la façana i l’escala d’entrada posterior de l’edifici consistorial que dóna a la Plaça dels Dies Feiners, així com l’accés a la plaça des del Carrer Ample.Data de realització: 06/06/2021 | Data de la darrera actualització: 06/06/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300