Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes lliura 2.400 € en premis pels millors treballs de recerca dels instituts públics


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/12/2021 01:56:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Expo_TreballsL’Ajuntament de Blanes lliura 2.400 € en premis pels millors treballs de recerca dels instituts públics

Avui s’ha fet el reconeixement públic als autors i autores dels Instituts Sa Palomera, Serrallarga i S’Agulla, amb 6 premis i 16 finalistes

Per segon any consecutiu a causa de la distància de seguretat que cal mantenir per les mesures de contenció COVID, el gimnàs de l’Institut Serrallarga ha allotjat aquest dissabte el tradicional acte que se celebra cada any coincidint amb el final de curs. Es tracta del Lliurament de Premis als autors i autores dels millors treballs de recerca de batxillerat dels instituts públics de Blanes del darrer curs 2020-2021.


Enguany ha estat la 7a edició dels Premis als Millors Treballs de Recerca, un acte que han encapçalat l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López; així com els directors dels tres centres: Rubén Fernández (INS Serrallarga), Jordi Caseny (INS Sa Palomera) i Josep Hernàndez (INS S’Agulla). També han participat representants dels grups polítics municipals, tècniques de l’Àrea d’Educació i un familiar de cada finalista i guardonat, així com els i les respectives tutores.

Les i els protagonistes, sense cap mena de dubte, són els joves talents autores i autors dels treballs. Al llarg de més d’un hora el públic assistent ha pogut conèixer a través d’ells els continguts dels treballs. L’acte ha comptat com a mestre de cerimònies amb el director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, i una jovial Fotografia de Família final ha posat punt i final a la vetllada celebrada aquest migdia.


Malgrat les restriccions de la COVID, la cerimònia ha estat marcada per la lògica emoció que suposa poder compartir amb la comunitat educativa i familiars el reconeixement que es ret al talent dels i les joves estudiants. Unes distincions públiques que els són totalment inesperades, ja que els noms de l’alumnat guanyador no s’ha fet públic ni se n’ha fet difusió fins avui mateix.

Lliurament de 2.400 € en premis als sis millors treballs de recerca

Durant l’acte d’avui, centrat en el lliurament dels reconeixements, s’han entregat un total de 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres centres públics de secundària del municipi. Els docents de cada institut escullen un primer premi i un segon premi dotats respectivament amb 500€ i 300€, acompanyats d’un diploma.


Per últim, s’han lliurat sengles diplomes als 16 alumnes finalistes que han participat en l’edició d’enguany. En una primera fase els equips docents dels tres instituts van seleccionar els 22 millors treballs de recerca i, d’entre tots aquests, es van escollir els premiats a la segona fase. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu. A la cerimònia d’avui no han pogut assistir ni Raquel Ortega ni Abril Caballo. Per aquest motiu, l’han recollit en nom seu Maria Cuevas i Albert Foradada, companya i coordinador de batxillerat de l’INS Serrallarga, respectivament.


Un dels moments més emotius l’ha protagonitzat l’alcalde de Blanes quan estava fent el discurs de tancament de l’acte i s’ha referit singularment al treball sobre feminisme a l’educació. Àngel Canosa ha hagut d’interrompre el seu parlament visiblement emocionat al relacionar el treball amb el cas de violència vicària que ha tingut lloc a Tenerife, en què un home s’ha venjat de la seva parella assassinant les seves filles de sis i un any d’edat. El públic ha esclatat en un solidari aplaudiment, en unànime repulsa a aquest nou cas de violència masclista.



Exposició 7ens Premis als Millors Treballs de Recerca de Blanes

Com a complement a l’acte que s’ha fet avui al migdia, la Sala d’Exposicions Municipals Maria Luisa García-Tornel, situada al cèntric Carrer Ample, allotja des d’avui i fins al 27 de juny els cartells dels 22 treballs seleccionats enguany, d’entre els quals s’han destriat els guanyadors. Els treballs de recerca són una activitat d’investigació que han de realitzar els alumnes de batxillerat que s’acostumen a fer durant dos cursos consecutius.


Cada estudiant tria la matèria sobre la qual vol treballar, i realitza la recerca comptant amb el suport i guiatge d’un tutor o tutora que l’ajuda. L’horari per visitar l’exposició és a les tardes, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h; i els dissabtes d’11 a 13 h i de 18 a 20 h. Els diumenges i festius l’exposició està tancada.


Institut1er Premi
(500 €)
2on Premi
(300 €)
Títol Treball de Recerca Premiat
S’AgullaM. Victoria Peleno Els arbres dels carrers i places de Blanes
S’AgullaMartina Guirao CastellsFeminisme a l’Educació? Si, gràcies
Sa PalomeraIvan Endrino PuigdomènechEstudi matemàtic i programació de la màquina Enigma
Sa PalomeraRaquel Ortega ClopésSide-way: du zero au toe loop
SerrallargaNil Puigdemont RodríguezEducació amb vídeojocs: noves maneres d’aprendre i el seu ús a l’Institut Serrallarga
SerrallargaAbril Caballo BarcelóEl lideratge als equips de bàsquet


Diplomes Finalistes:

Institut S’Agulla
- Alba Arcos Ribas Creació d’un programa informàtic per a optimitzar l’ús
d’energia solar
- Anna Mir Guillén Musicalitzant l’aprenentatge. La intel·ligència musical

a l’Educació Primària

- Celia Allmang Méndez El col·lectiu LGTB en el setè art

- Emma Pujol Bernabeu Creación de una novel·la desde cero

- Pau Mir Guillén Sonoritat dels diferents tipus de fusta natural i

tècniques de fabricació en una bateria acústica

- Víctor Herrero Guerrero L’olor dels records

Institut Sa Palomera

- Cristina Calatrava Espinet L’ansietat generalitzada: L’estrès de moda

- Danae Castillo Ortiz Cinema a l’aula

- Janís Sierra Ruiz Before and after COVID-19

- Maria Ortiz Ruiz Mütter des Reiches

Institut Serrallarga
- Abril Alum Relats Les paraules esquer a la publicitat

- Júlia Framis i Anna Ruiz Influència de la dansa clàssica en l’escoliosi

- Kristine Franch Pankina Caure en els braços de Morfeu

- Manel Soria Campmajó L’ecosistema marí: pesca i amenaces

- Paula Queldra Boix Su lugar en el mundo. Lectura de ‘Nada’ como

documento social

- Vicenç Fernández Fernández La física a través de l’hoquei patins




Data de realització: 06/12/2021 | Data de la darrera actualització: 06/12/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300