Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa el Centre d’Abast Comarcal de Vacunació COVID al Local de Mas Enlaire


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2021 11:56:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VACUNACIO GRIPBlanes posa en marxa el Centre d’Abast Comarcal de Vacunació COVID al Local de Mas Enlaire

Des d’avui tindrà una capacitat màxima diària de 2.100 dosis i, per donar cabuda a la ciutadania vinguda de fora, s’ha habilitat una zona d’aparcament exclusiu durant l’horari de vacunació

Aquest matí, tal com estava previst, s’ha posat en marxa l’únic centre de vacunació contra la COVID-19 que ha passat a tenir Blanes des d’aquesta setmana. I és que a partir d’avui, la vacunació contra la COVID-19 s’ha passat a concentrar al Local Social de Mas Enlaire, després que des de principis d’any Blanes havia disposat de dos centres: un de proximitat ubicat en aquest espai, així com un d’abast supra-municipal al Local Social de Mas Borinot.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb el regidor de Participació Ciutadana,
Pere Lopera, i alguns dels efectius que han tingut cura de posar en marxa el nou Centre d'Abast Comarcal
Des d’avui doncs, la vacunació contra la COVID-19 ha passat a concentrar-se al Local Social de Mas Enlaire, com sempre a través de l’Àrea Bàsica de Salut del municipi. L’equipament estarà operatiu de dilluns a diumenge –tot i que alguns caps de setmana només funcionarà els dissabtes- en horari de matí i tarda: de 9 h a 13 h i de 15 h a 19 h.


L’espai de vacunació de Mas Enlaire ha passat a ser en un centre d’abast comarcal, on podran venir a rebre el vaccí ciutadans i ciutadanes d’arreu del territori, amb una capacitat màxima per administrar fins a 2.100 dosis diàries. Per això, aquests darrers dies ha fet falta una intensa feina a tots els nivells –logístic, administratiu i de coordinació de tasques- perquè aquest dilluns tot estigués a punt.


L'alcalde, Àngel Canosa, amb el sotscap de la Policia Local, Javier Jarillo,
i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha volgut viure in situ aquest matí la posada en marxa del centre de vacunació, agraint la feina feta i la que encara queda per endavant a tots i totes les persones que formen part de l’operatiu. L’han acompanyat el regidor de Participació Ciutadana, Serveis Municipals i Esports, Pere Lopera, així com els caps d’algunes de les unitats operatives de l’Ajuntament de Blanes que han intervingut en l’adaptació de Mas Enlaire en un centre de vacunació COVID supra-municipal.


Per poder fer realitat la transformació del Local Social de Mas Enlaire perquè hagi passat a ser un centre de vacunació supramunicipal, han intervingut els departaments de Serveis Municipals (coneguts popularment com les brigades); Policia Local i Protecció Civil; Enginyeria i Urbanisme; Esports i Participació Ciutadana; Serveis Jurídics; Intervenció; Neteja i Recollida de Residus; Alcaldia; Recursos Humans i Medi Ambient.

Aparcament per facilitar la vacunació als ciutadans d’altres municipis

Un dels majors reptes ha consistit en habilitar un espai al costat del centre de vacunació per facilitar la vacunació COVID a la gent que vindrà de fora de Blanes a fer-ho coincidint amb els dies de màxima afluència de trànsit a Blanes. Per això, s’ha procedit a l’adequació de la zona verda que hi ha a tocar del Local Social, a la Plaça 11 de Setembre, per transformar-lo en un aparcament de vehicles exclusiu per a les persones que vinguin d’altres poblacions per vacunar-se.


Entrada d'un dels vehicles al Pàrquing Exclusiu del
Centre de Vacunació COVID
Primer es van haver de retirar i moure pedres de grans dimensions perquè acotessin l’espai on es podrà estacionar. Després es va desbrossar l’espai, adequar el terreny i fer-hi desaparèixer el màxim nombre d’elements que impedissin la circulació per tot l’espai. Finalment, es van estar marcant les places d’aparcament on s’hi podrà estacionar, amb una capacitat per a uns 140 vehicles.


Només podran accedir a la zona exclusiva els conductors i conductores que puguin acreditar que estan citats per vacunar-se aquell dia en aquest centre de vacunació de Blanes. L’entrada d’accés serà per la part nord de la Rambla Joaquim Ruyra, que voreja pel costat dret la Plaça 11 de Setembre on està situat el Local Social de Mas Enlaire, i la sortida serà pel costat esquerra, a tocar del SOC, l’Oficina de Treball de la Generalitat.


L’aparcament exclusiu del punt de vacunació només estarà en servei coincidint amb les hores d’activitat, és a dir: de 9 a 13 h i de 15 a 19 h. La resta del temps es procedirà al tancament de l’aparcament, i se sancionarà els vehicles que el deixin estacionat, arribant fins i tot a la seva retirada amb la grua municipal en cas que persisteixin.

L’objectiu és impedir que l’espai exclusiu per a les persones que vénen a vacunar-se esdevingui en una zona alternativa d’aparcament, tal com han demanat explícitament des de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. Per controlar l’accés dels vehicles i que no es formin cues que aturin la circulació dels voltants de l’espai, s’han contractat Agents Ciutadans que tindran cura d’aquest aspecte.Data de realització: 06/14/2021 | Data de la darrera actualització: 06/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300