Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una emotiva Cantada d’Havaneres tanca el 3er Memorial Albert Ros-Setmana del Mar a la Biblioteca de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2021 11:17:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOUna emotiva Cantada d’Havaneres tanca el 3er Memorial Albert Ros-Setmana del Mar a la Biblioteca de Blanes

Els sons mariners del grup Cabotatge –amb qui Albert Ros mantenia una estreta relació- van complaure als assistents, entre els quals s’hi comptaven l’alcalde i el regidor de Cultura

La Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir el passat cap de setmana un acte carregat de sentiment i records. Es tractava de la culminació del 3er Memorial Albert Ros-Setmana del Mar, que s’ha estat celebrant en aquest servei cultural els primers dies de juny. La cirereta del pastís la va posar una Cantada d’Havaneres a càrrec del grup Cabotatge de Blanes, amb qui Albert Ros mantenia una estreta relació.


Benvinguda a càrrec de la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró
Aquest ha estat el novè any en què s’ha celebrat la ‘Setmana del Mar’, nascuda de la mà de l’amic, pescador, lector i col·laborador de la Biblioteca Comarcal Albert Ros, que els va acompanyar durant els darrers anys de la seva vida. Gràcies a la seva inestimable ajuda, l’any 2012 es va encetar la tradició d’organitzar la Setmana del Mar, així com la ja tradicional Cantada d’Havaneres.


Cantada Havaneres amb el Grup Cabotatge
Per aquest motiu, quan va morir el 8 de juny de 2018, coincidint precisament amb la celebració de la ‘Setmana del Mar’ d’aquell any, la decisió va ser fàcil: calia dedicar-li aquest cicle mariner, a un genuí i autèntic llop de mar. Així va sorgir el ‘Primer Memorial Albert Ros’, que aquest 2021 ha arribat a la seva tercera edició, després que l’any passat es va haver de fer telemàticament.

3er Memorial Albert Ros al Pati de la Magnòlia

Com ja ha esdevingut tradicional els darrers anys, la ‘Cantada d’Havaneres’ es va allotjar en un dels racons més bells de la Biblioteca Comarcal: el Pati de la Magnòlia que hi ha a tocar de la Sala d’Actes. Amb l’aforament reduït a causa de les distàncies de seguretat per la COVID, però amb moltes ganes de rememorar sons mariners, el recital va complaure tant als amants de les havaneres com de la música en general.


Abans de començar el concert la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró, va adreçar unes paraules al públic assistent, recordant la figura d’Albert Ros, així com l’emotiva i profunda empremta que va deixar en el cor de tothom. Un home enamorat de la mar i tot el què l’envoltava, que mai no tenia un no quan se li demanava que col·laborés en tants actes com va fer-ho, amb la mar sempre com a rerefons, sempre guiant les seves accions.


L'alcalde, Àngel Canosa, amb el regidor de Culltura, Albert Sanz
Entre els assistents a la Cantada d’Havaneres s’hi van comptar amics i amigues amb qui havia compartit la seva afició per les havaneres i el món de la mar, així com l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz. Tots plegats van gaudir d’una vetllada que, a banda d’honrar la memòria d’Albert Ros, també va servir per afegir un pessic de normalitat pel que fa als actes culturals que lentament recuperen musculatura. La COVID va impedir que no es pogués servir un dels elements tradicionals, el Rom Cremat, però això no va ser motiu perquè la cantada fos tot un èxit,


Tothom va poder corejar a cor que vols les cançons que al mateix Albert Ros li agradaven cantar, sobretot una de les que el definia millor: ‘Llop de Mar’. Altres temes que es van interpretar van ser ‘Vell Pescador’, ‘Oreneta Gentil’, ‘La Barca Xica’, ‘La Puntaire’, ‘Lola la Tavernera’, i dues de les que no poden faltar mai a cap cantada que s’apreciï: ‘El meu avi’ i ‘La Bella Lola’.

Data de realització: 06/14/2021 | Data de la darrera actualització: 06/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300