Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una 50ena de persones descobreixen ‘El Blanes Desaparegut’ amb motiu del Dia Internacional dels Arxius


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2021 10:40:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo arxiu municipalUna 50ena de persones descobreixen ‘El Blanes Desaparegut’ amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

L’Arxiu Municipal ha organitzat dues sessions d’una visita guiada pel centre històric de la vila recolzada amb fotografies de col·leccions i fons d’imatges dipositades

La proposta no podia ser més engrescadora, i així es presentava al cartell editat ex professo per a la ocasió: descobrir ‘El Blanes Desconegut’ a través d’una completa visita guiada. Racons de la vila on comença la Costa Brava que a voltes en temps remots, i a voltes fa relativament poc temps, presentaven una fesomia molt diferent a l’actual.


Visita Guiada amb motiu del Dia Internacional de l'Arxiu
Així ha enfocat enguany l’Arxiu Municipal de Blanes la celebració d’una data molt emblemàtica per aquest servei cultural i patrimonial: el Dia Internacional dels Arxius que se celebra el 9 de juny. Una 50ena de persones –majoritàriament veïns i veïnes del municipi- han descobert aquesta vila desconeguda a través d’una ruta centrada principalment al nucli històric.

Descobrir ‘El Blanes Desaparegut’ recolzat amb fotografies

Abans de començar l’itinerari l’arxiver municipal, Toni Reyes, va donar la benvinguda a tots i totes els participants, recordant el motiu d’haver organitzat l’activitat, així com la tasca que es desenvolupa en aquest servei. Tot seguit va començar la ruta sota el guiatge del tècnic de l’Arxiu, Aitor Roger, una autèntica enciclopèdia vivent sobre mil-i-una històries de la vila.


A mesura que anava avançant la visita guiada, anava aportant centenars de detalls, dates històriques i records que algunes de les persones compartien, i d’altres descobrien per primera vegada. Per redescobrir o descobrir per primera vegada bocins de la història de la vila a través dels indrets per on transcorria la visita, Aitor Roger es va ajudar de diverses fotografies que formen part dels fons i col·leccions d’imatges que es conserven a l’Arxiu Municipal.


La ruta va partir del mateix Arxiu Municipal i va incloure una de les cases més antigues que es conserva al nucli antic –del 1770-, o bé l’antic Hotel Miramar a la cantonada del Carrer Ample, passant per la platja on antigament hi havia les Drassanes de Blanes. El recorregut va finalitzar a Sa Palomera, on les imatges extretes dels records mostraven les dones que feien bugada a la riera que hi conflueix.


Una ocasió única que va complaure als participants, assedegats per conèixer anècdotes i detalls desconeguts, alhora que també recordaven allò que potser havien viscut en primera persona, o bé els seus familiars els havien explicat de petits. Un viatge nostàlgic al Blanes pretèrit que també ajuda a entendre el caràcter que ha forjat les ànimes de molts blanencs i blanenques, amb el mar sempre com a rerefons, impertorbable i inexorable com el pas del temps.Data de realització: 06/16/2021 | Data de la darrera actualització: 06/16/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300