Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tancarà dijous la primera i exitosa temporada del Cicle de Cinema Gaudí amb ‘My Mexican Bretzel’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2021 01:45:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes tancarà dijous la primera i exitosa temporada del Cicle de Cinema Gaudí amb ‘My Mexican Bretzel’

La història de ficció editada amb imatges reals posarà punt i a part a una fulgurant trajectòria del cicle cinematogràfic que, en cada nova sessió, ha estat un èxit de públic

El Teatre de Blanes allotjarà demà dijous la darrera sessió del Cicle de Cinema Gaudí, almenys pel que fa a l’actual temporada tot just encetada al febrer. Per posar punt i final al cicle, doncs, el film que es projectarà és una rara avis en tota regla, que sorprendrà i agradarà a parts iguals als amants incondicionals del setè art.


Es tracta del film ‘My Mexican Bretzel’, entenent que el brètzel és una mena de galeta en forma de llaç molt popular entre els anglosaxons. L’òpera prima de la directora catalana Núria Giménez Lorang és un documental de ficció plantejat i presentat a l’estil de les pel·lícules dels anys 40, 50 i 60, però amb imatges reals rodades en aquestes tres èpoques.

Una història de ficció editada amb imatges reals

Aquí és on entra en joc la interessant proposta de la directora: explicar una història que és pura ficció amb imatges reals que, a més a més, van ser rodades pel seu avi. La veritable pirueta és que Núria Giménez Lorang no havia vist mai cap d’aquelles imatges: quan va morir el seu avi, que vivia a Zurich, va acompanyar la seva mare a la casa familiar, i allí van descobrir-hi 50 bobines de 16 mm que composaven un valuós legat familiar.


De tornada a Barcelona, va digitalitzar les imatges rodades pel seu avi –protagonitzades per la seva àvia-, i va ser llavors quan va sorgir la idea de construir un relat a l’estil d’un film de ficció, explicant una història inventada, però amb les imatges de la seva família. El film és com un melodrama clàssic a l’estil de Douglas Sirk al voltant d’una parella protagonista, una dona de classe acomodada casada amb un multimilionari, que es mouen per diverses localitats europees, rodejats de luxe i de glamour a dojo.


Sense cap mena de dubte, una proposta original, amb l’atractiu de les velles històries d’amor i l’afegit de ser un experiment visual que convida a somniar. La projecció de ‘My Mexican Bretzel’ començarà aquest dijous al Teatre de Blanes a l’hora habitual, les 8 del vespre, i les entrades anticipades es poden aconseguir a: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/305-my-mexican-bretzel.html

Data de realització: 06/16/2021 | Data de la darrera actualització: 06/16/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300