Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes serà els propers dies la capital del Windsurf a l’estat espanyol amb el Campionat d’Espanya que s’allotja al Club de Vela


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2021 12:39:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubVelaBlanesBlanes serà els propers dies la capital del Windsurf a l’estat espanyol amb el Campionat d’Espanya que s’allotja al Club de Vela

Participen 80 esportistes d’arreu del territori, entre ells una nombrosa representació blanenca, entre els quals s’hi inclouen actuals campions i sots-campions de Catalunya

Durant aquests propers dies, a partir del dissabte 19 de juny i fins el dimecres dia 23, Blanes serà la capital del Windsurf a l’estat espanyol, al acollir el Campionat d’Espanya que organitza el Club de Vela Blanes amb el suport de les federacions catalana i espanyola de Vela. L’anterior ocasió en què l’entitat blanenca ja va superar aquest repte va ser al 2019, quan també va tenir lloc en aigües de Blanes el Campionat d’Espanya, després que l’any anterior es va fer el Campionat Mundial.


Imatges d'Arxiu: Campionat d’Espanya Windsurfing 2019
Autor Fotografies: Alfred Farré
Aquest 2021 la competició es fa en tres modalitats: Raceboard, Open Foil i Formula Foil. Les espectaculars embarcacions que s’utilitzen singularment en aquestes dues darreres categories fan que les proves siguin especialment vistoses de poder apreciar, perquè semblen levitar més que navegar sobre les aigües amb l’ajuda d’una pala de grans dimensions que hi ha sota la planxa de surf.ç

80 esportistes d’arreu del territori de l’estat espanyol

Participen 80 esportistes d’arreu del territori de l’estat espanyol. La majoria ho fan a la categoria de Raceboard, i val a dir que en aquesta ocasió es compta amb una nombrosa representació de regatistes del Club de Vela Blanes. Entre ells destaca la presència de Laura Cabezas, actual campiona de Catalunya; Marc Tusquets, sots-campió de Catalunya; i Jordi Bosch, tercer classificat en la mateixa competició.


Val a dir que, a banda dels representants de les diferents comunitats autònomes, també participaran convidats especials, com per exemple el català Gonzalo Girbet, del Club Vela Blanes però amb bandera d’Estats Units perquè hi resideix; o bé Fernando Consorte, d’Argentina. També cal destacar la presència de la família Manchón, que aplega en una sola bombolla campions i subcampions del món.

En total està previst que es disputin 44 proves: 12 en Raceboard, 16 en Open Foil i 16 en Formula Foil. Perquè sigui vàlid el campionat, amb 2 proves que s’hagin disputat ja n’hi haurà prou, ja que el vent és un element indispensable perquè pugui disputar-se, i la seva absència impossibilita que es puguin fer. La competició arrencarà diumenge vinent, després que demà dissabte s’hauran fet els registres i mesures de l’equipament.


Les diferents proves s’aniran disputant els dies successius, i culminaran el dimecres 23 de juny, coincidint amb la Revetlla de Sant Joan. Serà llavors quan es lliuraran els premis als diferents classificats, si bé –com ja s’haurà contemplat al llarg de tots els dies- el ritual d’entrega estarà molt limitat per les mesures COVID que caldrà seguir en tot moment.Data de realització: 06/18/2021 | Data de la darrera actualització: 06/18/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300