Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promociona l’esport als alumnes d’escoles i instituts amb xerrades interactives i un vídeo


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2021 07:38:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)Blanes promociona l’esport als alumnes d’escoles i instituts amb xerrades interactives i un vídeo

És la nova fase de la Campanya ‘Blanes, ciutat esportiva’, que s’està acollint a totes les escoles i instituts de primària i secundària de la vila on comença la Costa Brava

A principis d’aquest mateix mes de juny l’Ajuntament de Blanes va encetar la difusió de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’ amb un simbòlic i significatiu acte a l’emblemàtica Roca de Sa Palomera, precedit per la penjada de cartells i banderoles promocionals arreu de la vila on comença la Costa Brava. A les imatges apareixen esportistes locals que representen les diferents disciplines que es practiquen al municipi.


Un altre dels eixos de la mateixa campanya, que es presenta sota el lema ‘Diversitat’, s’ha estat fent durant tots aquests dies a totes les escoles i instituts de primària i secundària del municipi, i finalitzarà aquesta setmana. L’objectiu és promocionar entre els estudiants el ventall de possibilitats de pràctica esportiva als clubs i entitats, així com ajudar a despertar i mantenir l’interès per fer esport.

Despertar l’interès per la pràctica esportiva

Dos dinamitzadors educatius s’estan encarregant aquests dies de recórrer els centres escolars blanencs per protagonitzar una xerrada interactiva, on es promou sobretot la participació dels i les joves, per interessar-los en una matèria que potser no els havia atret fins ara, o que fins i tot els era desconeguda. Per despertar aquest interès la dinàmica que s’estableix es basa en una bateria de preguntes que els fa reflexionar i adonar-se ells i elles soles dels avantatges que comporta la pràctica esportiva.


L’acció es recolza amb material editat amb motiu de la campanya ‘Blanes, ciutat esportiva’, principalment amb un joc de breakout –una mena d’escape room que es fa a l’interior de les classes- i el repartiment d’un díptic. Al pamflet s’hi recullen totes les entitats esportives que hi ha actualment a Blanes –amb telèfons de contacte i correus electrònics- presentat amb el lema ‘Troba el Teu Esport !!’ per animar als i les joves a practicar alguna de les disciplines que es conreen.

Vídeo ‘Blanes, ciutat esportiva’ amb el periodista blanenc Rafel Bagot

Un altre dels materials de suport és un extens vídeo realitzat amb la col·laboració d’esportistes locals. Expliquen com viuen, què els aporta, què significa per aquests homes i dones, nois i noies, practicar esport. Per fer de fil conductor del vídeo, s’ha comptat amb la inestimable col·laboració d’un comunicador de primer ordre, el periodista blanenc Rafel Bagot.


A través de les seves intervencions es pot saber que actualment hi ha 64 entitats esportives, i 2.500 esportistes federats a Blanes. Al vídeo s’han recollit els testimonis en primera persona del gran ventall de disciplines que es practiquen a Blanes, tant de manera col·lectiva com individual, destacant per sobre de tot els avantatges anímics i saludables que comporta, abans que la competició que hi va associada.

Per a l’elaboració del vídeo s’ha comptat amb la col·laboració dels i les esportistes Pau Puig, Birhanu Castañé, Leo Jin, Julen Lillo, Alejandro Chamizo, Nil Blázquez, Alejandro Gregorini, Samuel Pérez, Martina Moron, Diandra González, David de la Hoz, Olivia Marchant, Toni Gutiérrez, Xavi Marina, Ana Navarro, Xavi Manresa, Pepi Rodríguez, Xavi Ripoll, Yolanda Lara, Adaya Fernández, Mari Carmen Gómez, Xavi Pscual, Verónica Peláez i Inés Mestre.


L’equip de professionals que s’ha encarregat de la direcció, gravació i edició del vídeo és el mateix que també es va encarregar d’elaborar les impactants imatges que aquests dies es poden veure arreu de la vila. Són Jordi Vissi i Tomàs Llorens, que a més a més compten amb l’avantatge de ser actius esportistes i, per tant, coneixen molt bé els avantatges que suposa la seva pràctica.

Vídeo: https://youtu.be/FSqWPUpVMFI

Data de realització: 06/19/2021 | Data de la darrera actualització: 06/19/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300