Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena avui una exposició itinerant sobre la Història de l’Esport Local als comerços de l’ABBC


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2021 11:15:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)Blanes estrena avui una exposició itinerant sobre la Història de l’Esport Local als comerços de l’ABBC

L’alcalde Àngel Canosa i el regidor d’Esports Pere Lopera van presentar ahir l’acció integrada a la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’, desplegant els 10 roll ups que composen la mostra

L’Ajuntament de Blanes ha estrenat aquest dimecres una nova etapa de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’, apel·lant a les arrels històriques que té la vila on comença la Costa Brava en matèria esportiva. L’Arxiu Municipal de Blanes, el Departament de Turisme-Promoció de la Ciutat i el Departament d’Esports han preparat una exposició formada per 10 roll ups.


Inicialment per poder conèixer la història de l’esport blanenc caldrà seguir un itinerari que s’ha fet comptant amb el suport de l’ABBC, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre. Des d’aquest dimecres 23 de juny fins al dijous 8 de juliol els 10 roll ups estaran ubicats en sengles botigues que col·laboren en la campanya, i de l’11 de juliol al 31 d’agost s’emplaçaran plegats al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Posteriorment, es traslladaran al hall de la Ciutat Esportiva Blanes.


L'alcalde, Àngel Canosa, i el regidor d'Esports, Pere Lopera,
acompanyats d'un representant de l'ABBC i dels grups polítics,
així com tècniques i tècnics de les tres àrees implicades
Per donar a conèixer aquest nou element de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’, la tarda d’aquest passat dimarts es van desplegar els 10 roll ups que recullen la història de l’esport blanenc. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, van encapçalar el simbòlic acte de presentació que va tenir lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Els van acompanyar Joan Albet, de la junta de l’ABBC, així com una representació dels grups polítics municipals i de tècnics i tècniques de les tres àrees de govern implicades.

10è aniversari de la Ciutat Esportiva Blanes

La idea d’incorporar com un element més de la campanya una exposició itinerant sobre la història de l’esport local està relacionada amb els 10 anys que ha complert enguany la Ciutat Esportiva Blanes d’ençà que va ser inaugurada. La seva posada en marxa ha marcat indiscutiblement un abans i un després en el món dels esports de la vila i per això un dels 10 roll ups està dedicat exclusivament a l’aniversari.


Els 9 plafons restants tracten sobre el bàsquet; la boxa i el judo; el futbol; l’handbol; l’hoquei; la Caminada de la Nit de Sant Bonós –la prova no competitiva més popular i emblemàtica que s’organitza al municipi-; ciclisme; esports de mar i un darrer que parla genèricament sobre la història de l’esport. En aquest roll up s’explica que la manifestació esportiva blanenca més antiga coneguda és la cursa Córrer el Cós, originària de l’Edat Mitjana, entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava.

L’entitat esportiva més longeva que encara està activa en l’actualitat és el Club Esportiu Blanes, fundat l’any 1913, així com el Club de Boxa i el Club Vela Blanes, que data del 1943. A partir del 1958 va créixer amb força el bàsquet, i a finals dels anys 60 va proliferar especialment l’aparició de diverses entitats esportives locals, com ara el Club Judo, el Club d’Handbol, el Club Ciclista, etc.


En aquest plafó també es parla d’esportistes pretèrits i actuals que han destacat especialment pels seus èxits esportius, com ara els olímpics Gómez Torres, Gómez Canet i Joan Humbert Costas (Montreal) d’una banda, i Josep Pérez Castañer (Seül) de l’altra. Altres esportistes de reconeguda vàlua són Guillem Pujol, Josep Bassols, Michael Parra, Pedro Hiltbrand, Fran Zurita, Marina Bassols, Buba Sabaly, Xavi Marina i Jordi Tosas, entre d’altres.

Ubicació dels Roll Ups amb la Història de l’Esport Local fins al 8 de juliol

Des d’avui i fins el 8 de juliol els 10 roll ups amb la història de l’esport local estan ubicats als següents establiments: 2 d’ells a les dues botigues Dakota (Carrer Muralla i Passeig de Mar/Carrer Ample); Gelateria Giotto (Carrer Ample), La Casa Groga (Carrer Hospital), l’Escola de Dansa Daina (Avinguda de la Pau), Euronics (Carrer Jaume I), 2 altres a les dues botigues d’Esports Perpinyà (tots dos locals són al Carrer Mercaders), Foot On Mars (Rambla Joaquim Ruyra) i San Juan Òptics (Rambla Joaquim Ruyra).

Data de realització: 06/23/2021 | Data de la darrera actualització: 06/23/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300