Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat la Revetlla de Sant Joan amb una Festa Popular al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2021 09:45:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanBlanes ha recuperat la Revetlla de Sant Joan amb una Festa Popular al Passeig de Mar

Al llarg de la vetllada va haver una xocolatada, actuacions, un sopar popular i es va guardonar el grup de música ‘Biflats’ de Blanes per la seva contribució en difondre la cultura blanenca

Blanes ha recuperat aquest 2021 –encara que sigui a mig gas- la festa popular que des de fa molts anys caracteritza una de les celebracions més emblemàtiques dels països catalans: la Revetlla de Sant Joan. Per fer-ho possible, s’han aplicat totes les mesures actualment vigents per contenir l’expansió de la COVID que, malgrat tot, han permès poder gaudir gairebé de tots els ingredients d’aquesta festa popular.


La tarda-vespre d’aquest passat dimecres el recinte tancat davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar va allotjar diverses activitats que van començar a quarts de 7 de la tarda i es van allargar fins passades les 12 de la matinada. L’organització va anar a càrrec de l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa i la Colla de Diables Sa Forcanera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el suport d’altres entitats perquè l’esperit del solstici d’estiu revifés una mica més que al 2020.

‘Flama del Canigó’ i Lliurament de ‘La Flameta’ al grup de música ‘Biflats’

La Festa Popular, que va comptar amb Anna Massa com a mestressa de cerimònies, va arrencar amb l’arribada de la Flama del Canigó, organitzada per Òmnium Cultural Selva Marítima. La va anar a cercar-la a Sils amb un quinqué que va quedar dipositat rere l’escenari perquè tothom qui volgués s’hi acostés per endur-se un testimoni de la flama a casa seva.


Marc Martínez i Jordi Sacristan, del grup 'Biflats', amb 'La Flameta'
dissenyada per l'artista Jéssica Torres @art.ananse
A rengló seguit, la festa va continuar perdurant una tradició de la revetlla de Sant Joan encetada per Acció Cultural Es Viver fa molts anys, i que des del 2020 ha estat rellevada per la Colla Gegantera de Blanes. Es tracta del lliurament de ‘La Flameta’, en al·lusió a la Flama del Canigó. És un reconeixement que s’entrega a una entitat o col·lectiu del municipi que hagi estacat en especial per la seva tasca al llarg de tot l’any arreu de Blanes, contribuint així a la difusió i la projecció exterior de la vila.

Aquest 2021 s’ha lliurat ‘La Flameta’ al grup musical ‘Biflats’, format majoritàriament per músics blanencs. Tot just divendres passat va presentar el seu tercer disc, ‘Fanfarrona’, després que fa dues setmanes rodaven a Blanes el videoclip d’un dels temes que s’hi inclou: ‘Pixapins’. Durant el rodatge, van protagonitzar un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes, quan van interpretar un himne de reminiscències patriòtiques davant la taula informativa d’un grup polític.


Actuació Grup de Percussió Colla de Diables Sa Forcanera
Una plural representació de la Colla Gegantera van lliurar ‘La Flameta’ a Jordi Sacristán i Marc Martínez, que la van recollir fent gala de l’humor que els caracteritza dins i fora dels escenaris. D’altra banda, cal destacar qui s’ha encarregat de donar-li forma al guardó. Cada any s’encarrega d’elaborar el trofeu en forma d’escultura o pintura un artista de Blanes, i aquest 2021 l’autora ha estat Jéssica Torres, @art.ananse, qui ha recreat la Flama del Canigó sobre una base de tronc de fusta.

Percussió Colla Diables, Xocolatada, Sopar Popular i Actuacions

Paral·lelament la Xarxa Solidària de Persones Migrants i Refugiades va començar a repartir una Xocolatada Popular servida amb les mesures COVID. És a dir: al recinte acotat al Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics, hi havia distribuïdes diverses cadires on s’hi va seure el públic perquè els voluntaris i voluntàries de l’entitat anessin a portar-hi l’àpat.


Des de les taules, es van anar podent seguir les actuacions que es van anar succeint tant des de l’escenari del Banc dels Músics com al seu davant, a peu de terra. Primer va ser el torn del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, que va posar un sonor i rotund punt àlgid de gresca i festa a la incipient revetlla.


La percussió dels diables va ser rellevada dalt l’escenari per diferents actuacions acústiques d’artistes de les entitats organitzadores. Les interpretacions musicals les va seguir bona part del públic assegut en cadires o a taula, on es va servir el Sopar Popular a base de botifarra a la brasa i pa amb tomàquet acompanyat de seques i all i oli, regat amb aigua i vi. Hi havia capacitat per a 160 persones, amb tots els tiquets que hi havia disponibles pel sopar venuts.

Data de realització: 06/24/2021 | Data de la darrera actualització: 06/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300