Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es tenyirà dels colors de l’arc de Sant Martí la setmana vinent per reivindicar el Dia de l’Orgull LGBTI+


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/26/2021 10:10:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiBlanes es tenyirà dels colors de l’arc de Sant Martí la setmana vinent per reivindicar el Dia de l’Orgull LGBTI+

Dilluns, coincidint amb el Dia Mundial, hi haurà la Lectura del Manifest i un punt d’Informació SAI; dimarts activitats a Nau4 Espai Jove; i divendres la xerrada ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’

Una de les reivindicacions en l’àmbit de la Igualtat que des de fa molt de temps es treballa a Blanes són els drets del col·lectiu LGBTI+ amb accions simbòliques, però també amb activitats més dinàmiques de conscienciació i sensibilització. Aquest 2021 no podia ser d’una altra manera, per això el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania ha organitzat diversos esdeveniments, comptant amb el suport de Nau4 Espai Jove de l’Àrea de Joventut i la Biblioteca Comarcal.


Totes les activitats tindran lloc al llarg de la setmana vinent, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+, que s’escau el 28 de Juny, és a dir, el proper dilluns. Les activitats s’han centrat bàsicament en tres dies: dilluns i dimarts, 28 i 29 de juny respectivament, així com el divendres 2 de juliol.


D’altra banda, cal recordar que de manera permanent hi ha penjada una bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí que simbolitza la lluita perquè es respectin els drets del col·lectiu LGBTI+ en un des llocs més emblemàtics de Blanes: davant la Roca de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya. Puntualment, coincidint amb aquests darrers dies, també s’ha penjat una pancarta reivindicativa i una altra bandera LGBTI+ a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes.

Acte Institucional Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+ i Punt Informatiu

Dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+, la jornada s’encetarà instal·lant un Punt d’Informació SAI (Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere). Estarà situat a la Plaça d’Espanya, al centre de la vila, i entrarà en funcionament a partir de les 10 del matí fins la 1 del migdia per donar informació i assessorament a tothom qui s’hi adreci.


Coincidint amb aquesta activitat, a les 12 del migdia s’ha convocat l’Acte Institucional de l’Ajuntament per donar suport al Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+, que tindrà lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. L’acte l’encapçalaran l’alcalde, Àngel Canosa, i la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, acompanyats de la resta de membres del consistori. També comptarà amb la col·laboració d’una esportista internacional blanenca en representació del col·lectiu LGBTI+, la jugadora del FC Barcelona femení, Melanie Serrano.

Activitats organitzades per Nau4 Espai Jove-Àrea de Joventut

Des que l’Àrea de Joventut ha iniciat una nova etapa -que ha inclòs la posada en marxa del Punt d’Informació Juvenil i la reactivació del Casal Jove, avui dia Nau4 Espai Jove- amb un nou equip de dinamització, ja s’ha establert una sinèrgia molt fluida amb el Servei de Polítiques d’Igualtat. Això ha implicat compartir moltes reivindicacions coincidint amb dates assenyalades.


Fruit d’aquesta col·laboració s’han organitzat diverses activitats que en aquest cas tindran lloc l’endemà del Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+, el dimarts 29 de juliol, que s’allotjaran a Nau4 Espai Jove. Presentades amb el lema ‘Young Pride’, les activitats començaran a les 4 de la tarda amb sengles propostes que es titulen prenent com a punt de partida les lletres que formen la paraula ‘PRIDE’. Així, la ‘P’ de Pride es concreta en un Photocall on es proposa tunejar una mascareta i personalitzar-la per penjar-ho a l’Instagram amb el Hashtag #elnosstreorgull.

També es disposarà un espai per incloure-hi pos-its; es farà un concurs de preguntes; un divertimento a base de dibuixar amb colors; i finalment dues darreres propostes. D’una banda, una Exposició de Cartells contra la LGBTI-FÒBIA elaborats per l’alumnat de primer de TIS de l’Institut S’Agulla, i de l’altra es podrà participar en un Cine Fòrum al voltant de diversos curts que es projectaran.


L’activitat a Nau4 Espai Jove es tancarà a partir de les 6 de la tarda, amb una xerrada titulada ‘El Teu Orgull’. Es tracta de conèixer les diferents realitats LGBTI+ expressades en primera persona per representants del col·lectiu. Es podrà preguntar, compartir o –senzillament- escoltar. Val a dir que totes les activitats han de ser amb places limitades per les mesures COVID. Per reservar-ne cal entrar a bit.ly/YoungPride21

Xerrada ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’ el 2 de juliol a la Biblioteca Comarcal

El cicle organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+ culminarà el divendres de la setmana vinent, 2 de juliol. La Sala d’Actes Roberto Bolaño allotjarà una xerrada que es presenta, ja d’entrada, amb un títol interessant: ‘A l’Armari te’n vas tu!’. Començarà a les 6 de la tarda, i també és amb places limitades.


L’objectiu de la xerrada és recordar la història i el camí que encara queda pendent de recórrer, així com per conèixer com pot contribuir tothom, des de les seves respectives facetes, a construir una societat diversa, una societat millor. Per participar, cal inscriure’s a través del telèfon 972 336 207, o bé enviant un correu electrònic al Servei de Polítiques d’Igualtat: igualtat@blanes.cat

Data de realització: 06/26/2021 | Data de la darrera actualització: 06/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300