Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes municipalitzarà la gestió de les tres Escoles Bressol públiques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2021 09:01:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes municipalitzarà la gestió de les tres Escoles Bressol públiques

És un dels punt més destacat aprovat al ple d’ahir, i es farà a través de la societat local 100% pública ‘Blanes Medi Ambient’, que ha re-definit el seu objecte social per gestionar més serveis

Un dels punts més destacats de la sessió plenària d’aquest mes de juny celebrada ahir al vespre és el canvi de gestió del servei de les tres escoles bressol municipal. Fins ara s’ha estat fent de forma indirecta, a través de l’empresa Serveis per a la Infància Créixer Junts, i a partir d’ara es farà directament, a través de la societat local ‘Blanes Medi Ambient’. El tema es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics


Escola Bressol Municipal de La Plantera, divendres passat
Actualment Blanes disposa de tres llars d’infants municipals als barris de La Plantera, Ca la Guidó i Mas Borell. Totes tres estan situades al costat d’altres nuclis educatius públics: la primera al costat de l’Escola Napoleó Soliva; la segona a tocar de l’Escola Mossèn Joan Batlle; i la tercera al costat tant de l’Escola Pinya de Rosa com de l’Institut S’Agulla.

Modificació Estatuts l’empresa ‘Blanes Medi Ambient’

Lligat amb aquest tema, la sessió plenària d’ahir també va aprovar ratificar l’acord pres a la Junta General de la societat ‘Blanes Medi Ambient’ –celebrada abans del ple municipal- per a la modificació dels estatuts d’aquesta empresa. La seva constitució es va impulsar el febrer de 2004, i posteriorment es va constituir l’any 2007 amb la totalitat del seu capital subscrit per Aigües de Blanes S.A.


L’octubre del 2016 el ple va autoritzar l’adquisició del 100% de la societat per passar a ser societat de titularitat exclusivament municipal. Ara, la fita que s’ha marcat l’Ajuntament de Blanes amb el canvi d’estatuts de ‘Blanes Medi Ambient’ és canviar el seu objecte social i passar a gestionar diversos àmbits. No tan sols les Escoles Bressol, sinó també d’altres tipus de serveis d’interès públic. Aquest punt també va prosperar amb els vots a favor de tots els regidors i regidores.

Altres punts tractats a l’ordre del dia del ple municipal

Respecte la resta de punts tractats a l’ordre del dia, el conveni entre l’Ajuntament de Blanes, l’Associació d’Acció Solidària Mediterrània i Socialesport pel projecte d’alternativa habitacional acompanyament i inclusió social Xarxa Solidària amb persones migrants i refugiades, es va aprovar amb els dos únics vots en contra dels regidors de C’s. En canvi, la modificació del pressupost municipal vigent, així com l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança de Circulació per regular els vehicles de mobilitat personal van prosperar per unanimitat.


Ple Municipal 28 de Juny 2021
Per últim, respecte les tres mocions que tancaven l’ordre del dia abans del darrer apartat de Precs i Preguntes, la primera perquè es declari Blanes com a Àrea amb mercat tensionat d’habitatge va ser recolzada per tots els regidors i regidores llevat dels dos edils de C’s, que van votar-hi en contra. La segona, per solidaritzar-se amb el poble colombià davant la repressió de les mobilitzacions socials, va prosperar amb els vots a favor de tothom i dues abstencions del grup municipal de C’s.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la sessió plenària
Per últim, la tercera proposta d’acord de suport a l’amnistia la van recolzar ERC i JxB, l’abstenció de BECP i PSC, i 3 vots en contra de C’s i el regidor no adscrit. El ple municipal es va poder seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, el perfil de Youtube, per televisioblanes, així com per Ràdio Blanes, i es pot tornar a visionar a l’enllaç de YouTube https://youtu.be/SJyryK57VrY, així com al Facebook de l’Ajuntament de Blanes: https://www.facebook.com/144013812322321/videos/1197870354023774


El primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell, durant el ple

Data de realització: 06/29/2021 | Data de la darrera actualització: 06/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300