Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja dos esportistes locals que han rebut la ‘Medalla de l’Esport’ de la Generalitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2021 11:21:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes homenatja dos esportistes locals que han rebut la ‘Medalla de l’Esport’ de la Generalitat

Són Josep Pérez ‘Saraco’, del Club de Bàsquet Blanes; i Montse Pomés, del Centre Excursionista de Blanes, a qui l’Ajuntament ha lliurat sengles reconeixements

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Esports i Alcaldia, ha homenatjat dos esportistes de la vila que recentment van rebre la ‘Medalla de l’Esport’ de la Generalitat. Són Josep Pérez Miralpeix, més conegut pel sobrenom de ‘Saraco’; i Montse Pomés Casas, vinculats al Club de Bàsquet Blanes i al Centre Excursionista de Blanes, respectivament.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, Montse Pomés, Josep Pérez
'Saraco', i el regidor d'Esports, Pere Lopera
L’acte, que es va acollir ahir al vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, el van encapçalar l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera. Els acompanyaven representants de tots els grups polítics municipals, així com membres de les dues entitats esportives vinculades i familiars de les persones homenatjades.

Lliurament distincions a Josep Pérez i Montse Casas

Àngel Canosa i Pere Lopera es van encarregar de lliurar a Montse Pomés Casas i Josep Pérez Miralpeix una reproducció a petita escala de l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes per simbolitzar l’homenatge que se’ls ha volgut retre. A mitjans d’aquest mes de juny la Representació Territorial de la Generalitat a comarques gironines en matèria esportiva va concedir 15 nous reconeixements en la 40a edició de la ‘Medalla de l’Esport’, entre ells a aquests dos esportistes blanencs.


La ‘Medalla de l’Esport’ es lliura per distingir la trajectòria d’homes i dones esportistes al llarg dels anys. Fins al moment, comptant l’actual edició del 2021, ja han rebut aquesta distinció un total de 653 persones d’arreu de comarques gironines. Les Medalles de l’Esport són uns dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya, i es valoren no tan sols els èxits esportius assolits, sinó sobretot els qui primen més el treball anònim i desinteressat.

Dues vides lligades al món del bàsquet i l’excursionisme

Josep Pérez ‘Saraco’ va començar a jugar a l’entitat que llavors s’anomenava ‘Club Bàsquet Blanes 58’ en la categoria mini, i als 11 anys va pujar a l’equip infantil que entrenava Amadeu Bota. Va continuar defensant els colors de l’entitat fins fa 32 anys, quan va penjar la samarreta. L’afició del seu fill Xavier pel bàsquet el va fer tornar a engrescar-se l’any 2003, quan va ser escollit president del Club de Bàsquet Blanes, càrrec que va ocupar fins al 2020.


Per la seva banda, Montserrat Pomés Casas també compta amb un llarg periple al Centre Excursionista de Blanes. Es va iniciar als 16 anys, quan amb un grup d’amics es va aficionar a l’escalada. Ha estat vinculada a l’entitat blanenca com a sòcia, com a organitzadora de sortides i vuit anys com a membre de la junta. S’ha mogut molt pel Pirineu català, Pre Pirineu, i és una gran coneixedora del Pirineu d’Aragó.Data de realització: 06/30/2021 | Data de la darrera actualització: 06/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300