Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nau4 Espai Jove acull un intens debat al ‘Young Pride’ organitzat amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2021 12:04:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiNau4 Espai Jove acull un intens debat al ‘Young Pride’ organitzat amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+

Va cloure les activitats acollides la tarda-vespre de dimarts, i va comptar amb l’experiència compartida en primera persona per representants del col·lectiu, obert a la participació de tothom

La ciutat de Blanes segueix acollint aquesta setmana les diferents activitats organitzades per l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+, que es commemora el 28 de juny. Després de la concentració i lectura del manifest de dilluns, acompanyada del Punt d’Informació del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva i de Gènere (SAI), aquest passat dimarts l’activitat es va traslladar a Nau4 Espai Jove.


Nau4 Espai Jove, Debat Obert 'Young Pride'
Presentades amb el títol genèric de ‘Young Pride’, les activitats van ocupar la tarda d’ahir fins quarts de nou de la nit. El moment àlgid va ser precisament el debat obert que tancava el programa, on les i els participants van parlar en primera persona de la seva experiència en representació de les diferents tendències, emocions, realitats i sentiments tant del col·lectiu LGBTI+ com de qualsevol altra identitat o sexualitat, alliberant-se de les etiquetes que de vegades ajuden, però generalment posen pals a les rodes.


A l'esquerra de la imatge, Melanie Serrano, i a la dreta, Marian Anguita
El diàleg obert va ser animat de principi a fi, comptant amb la participació de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, no tan sols com a membre del consistori, sinó per parlar en primera persona de la seva experiència com a lesbiana. També es va comptar amb una convidada d’excepció, la futbolista internacional blanenca Melanie Serrano, que va assistir acompanyada de la seva parella, igual que ho van fer d’altres testimonis.

‘No som gays, lesbianes, bisexuals o transsexuals: som persones’

Una de les qüestions més repetides al llarg del debat obert va ser la obstinada necessitat de la societat en general d’etiquetar-ho tot. Una pràctica que, malgrat en ocasions ajuda per definir-se, també sol provocar tot el contrari, perquè coarta la llibertat d’una persona a ser senzillament el què sent que és, que ha sigut o voldrà ser. No es tracta d’escollir un menú com si anessis a un restaurant, sinó d’intentar viure de la millor manera que cada persona se sent identificada.


Sobretot perquè tot plegat obeeix a retrògrades maneres d’entendre la vida: si una persona no es comporta com els cànons de conducta indiquen que ‘ha de ser’ és que ‘li passa alguna cosa’, però en canvi si ‘fa el què toca’ és ‘normal’. Potser el què en realitat passa és que la societat té por del què no entén, perquè no s’ha preocupat de preguntar, d’indagar què li passa a qui té al seu costat.

I en realitat no hi ha res per entendre: es tracta de respectar i recordar aquell conegut dogma que la llibertat de cadascú acaba on comença la de la resta de la gent. Una manera d’assegurar-se que en qualsevol relació no hi hagi la dominació de ningú per sobre de l’altra persona. Al llarg de la vetllada van sorgir diverses qüestions compartides.


La sort de ser una generació que, al comptar amb moltes persones que ja ‘han sortit de l’armari’ fa temps, són referents propers a qui recórrer per resoldre els lògics dubtes que tothom té. Ajuden a normalitzar una situació que ho és de per sé, però que la societat rància s’entesta en batejar com ‘anormal’, per no recórrer a qualificatius encara més retrògrades i/o denigrants que tothom té al cap quan es parla de qüestions relacionades amb el col·lectiu LGBTI+.


Especialment intens va ser compartir com s’havien viscut les respectives experiències de ‘sortir de l’armari’: dir-ho a la família o als amics i amigues. En molts casos el què passa inicialment no és que ‘no els agradi’, tots els testimonis comprenien que en realitat el què passa és que el pare o la mare tenen por que facin mal als seus fills, per això rebutgen una realitat que a la llarga recolzen al 100%.

Xerrada ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’ el 2 de juliol a la Biblioteca Comarcal

El cicle organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+ culminarà divendres vinent, 2 de juliol. La Sala d’Actes Roberto Bolaño allotjarà una xerrada que es presenta, ja d’entrada, amb un títol interessant: ‘A l’Armari te’n vas tu!’. Començarà a les 6 de la tarda, i també és amb places limitades, com ho va ser ahir.


L’objectiu de la xerrada és recordar la història i el camí que encara queda pendent de recórrer, així com per conèixer com pot contribuir tothom, des de les seves respectives facetes, a construir una societat diversa, una societat millor. Per participar, cal inscriure’s a través del telèfon 972 336 207, o bé enviant un correu electrònic al Servei de Polítiques d’Igualtat: igualtat@blanes.catData de realització: 06/30/2021 | Data de la darrera actualització: 06/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300