Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza una nova Campanya de Donació de Sang Extraordinària durant tres dies: del 6 al 8 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2021 10:55:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo donants de sangBlanes organitza una nova Campanya de Donació de Sang Extraordinària durant tres dies: del 6 al 8 de juliol

Les donacions s’allotjaran en una carpa instal·lada al Passeig de Mar de dimarts a dijous, des de les 17’00 fins les 21’30 h

La Germandat de Donadors de Sang i el Banc de Sang i Teixits de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, han organitzat una Campanya de Donació de Sang molt especial. Es tracta de les jornades que tindran lloc la setmana vinent, excepcionalment durant tres dies enlloc de dos com se solia fer coincidint amb l’estiu.


Serà de dimarts a dijous, els dies 6, 7 i 8 de juliol respectivament, i tindran lloc al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample ja s’hi ubiquen les campanyes extraordinàries durant l’estiu. Ara bé, a diferència del què també solia ser habitual, no vindrà el conegut autobús del Banc de Sang, sinó que es faran -igual que aquests dos darrers anys- en sengles carpes proveïdes d’aire condicionat.

Les altes temperatures que s’assoleixen especialment durant el matí, així com l’atractiu que suposa anar a la platja, provoquen que les extraccions es facin a la tarda, més concretament des de les 5 i fins a les 21’30 h de la nit ininterrompudament. Per poder participar cal demanar una cita prèvia –per evitar acumulacions de persones en els espais- a través del web www.donarsang.gencat.cat, tot i que qui s’hi acosti sense tenir cita prèvia i vulgui donar-ne, també podrà fer la seva corresponent donació voluntària.


Imatges d'Arxiu: Carpa Donació de Sang Estiu 2020
A les tres jornades que es viuran la setmana vinent, igual que totes les campanyes que es porten fent des de fa un any i mig, s’apliquen les corresponents mesures de seguretat sanitàries per prevenir l’expansió de la pandèmia. En la darrera campanya que va tenir lloc a finals de juny van participar-hi prop de 300 persones, una xifra molt ben valorada des de l’organització, que sempre assenyala Blanes com la població del territori gironí on més bons resultats s’assoleixen.

Crida a la participació de la ciutadania

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida en especial a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries pels pacients dels hospitals un cop superat l’estat d’alarma. Amb la reducció dels contagis i malalts als centres sanitaris s’han reactivat les operacions i tractaments que es van haver d’ajornar durant aquests darrers mesos.


Ara, la necessitat que es puguin fer 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’activitat de transfusions. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat COVID, i les aplica al conjunt de les seves campanyes, i en especial ara que es produeixen en el context de la pandèmia.


Entre d’altres mesures que s’implementen arreu, s’hi inclou que els donants disposen de gel esterilitzant a la seva arribada, se’ls proveeix d’una mascareta en cas que la que duguin estigui desgastada, se’ls fa estar en una distància mínima d’un metre amb la resta de persona. També es té en compte que cadascú pugui tenir un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres precaucions.Data de realització: 07/04/2021 | Data de la darrera actualització: 07/04/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300