Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes torna a dir ‘No a la LGBTIQ-Fòbia’ amb una concentració silenciosa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2021 10:13:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes torna a dir ‘No a la LGBTIQ-Fòbia’ amb una concentració silenciosa

Des de dilluns l’Ajuntament de Blanes llueix un crespó negre sobre la bandera LGBTIQ, i ahir es va adherir a la convocatòria d’entitats mantenint un minut de silenci per les víctimes

Tot just uns dies després que Blanes ha allotjat un cicle d’activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, l’Ajuntament de Blanes ha donat suport a l’onada d’accions que s’estan fent arreu de l’estat espanyol durant aquests dies per condemnar l’assassinat d’un jove de 24 anys a Galícia. Dilluns passat es va tornar a penjar la bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí que representa aquest col·lectiu, penjant-hi un crespó negre al damunt en senyal de dol.


Des de llavors la bandera amb el crespó llueix al balcó principal de la façana de l’Ajuntament de Blanes, i el mateix dilluns ja es va fer pública la convocatòria per la concentració silenciosa que va tenir lloc ahir al vespre al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial blanenc. Es tractava de continuar deixant palès el rebuig de la població blanenca envers aquest nou atac violent homòfob que, en aquest cas, va tenir un desenllaç mortal.


La regidora d'Igualtat, Marian Anguita, sota la bandera
LGBTIQ+ amb el crespó negre
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, van encapçalar la concentració d’ahir al vespre, conjuntament amb regidors i regidores de la corporació blanenca. Precisament van ser les paraules de Marian Anguita les que van encetar la concentració, durant la qual es va mantenir un minut de silenci trencat pels aplaudiments de les persones que van assistir-hi.

Els agressions homòfobes no s’aturen

El brutal assassinat a cops del Samuel a Galícia ha sacsejat la societat, que ha sortit de nou al carrer per protestar, perquè les agressions i les actituds homòfobes no s’aturen. Ans al contrari. Dilluns un jove gai de 19 anys va ser apallissat fins quedar inconscient durant la festa major de Sant Cugat. De fet, des del moviment d’entitats LGBTIQ+ fa temps que porta avisant d’un nombre alarmant d’agressions.


L’Observatori Contra l’Homofòbia va arribar la setmana passada a les 100 incidències en el què portem d’any. Arreu del territori s’estan detectant incidents. El què s’ha volgut compartir és la ràbia i el dolor compartit amb la famílies i amistats de totes les persones que han estat agredides. El què en definitiva s’està reclamant aquests dies és #XustizaParaSamuel #JusticiaPerASamuel #JusticiaParaSamuel.
Data de realització: 07/08/2021 | Data de la darrera actualització: 07/08/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300