Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Lloret ja han desembarcat al Festival de Cannes per promocionar les localitzacions de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/09/2021 11:57:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes i Lloret ja han desembarcat al Festival de Cannes per promocionar les localitzacions de la Costa Brava Sud

Ahir es va estrenar a la ‘Semaine de la Critique’ ‘Libertad’, rodat a les dues viles; dissabte es farà una recepció al ‘Marché du Film’; i s’ha inclòs una promoció a la prestigiosa revista ‘Variety’

Coincidint amb el moment àlgid del 74è Festival de Cannes, els ajuntaments de Blanes i Lloret ja han desembarcat a la localitat francesa, de la mà de la Catalunya Film Commission, per promocionar i donar a conèixer els atractius de les localitzacions de la Costa Brava Sud. Fa tot just una setmana es van donar a conèixer les activitats de promoció en el decurs d’una roda de premsa que es va allotjar a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat.


Anunci a la revista 'Variety' i Photocall Recepció al Festival de Cannes
L’Institut Català de les Empreses Audiovisuals (ICECAT) i Catalunya Film Comission han organitzat diverses activitats de promoció, a les quals s’hi ha adherit els consistoris de les dues viles veïnes: tant Lloret com Blanes, on comença la Costa Brava. La idea va sorgir arran que el certamen francès va confirmar la selecció del film ‘Libertad’, rodat en escenaris naturals de Blanes i Lloret, a la ‘60a Semaine de la Critique’ del certamen.

Ahir dijous es va fer l’estrena mundial de l’òpera prima de Clara Roquet, qui va estar filmant a Blanes i Lloret l’estiu del 2019, així com en d’altres localitats puntuals de comarques barcelonines. La secció del festival on participa la producció catalana (Lastor Media, Avalon Bulletproof Cupid) està dedicada al descobriment de joves talents que dirigeixen la seva primera o segona obra, com és el cas de la jove cineasta.


Clara Roquet durant el rodatge de 'Libertad' a Blanes, estiu 2019
Poques vegades un film català ha estat seleccionat per participar al Festival de Cannes, i de fet només compta amb altres 12 llargmetratges competint amb ‘Libertad’. La guionista i directora Clara Roquet debuta amb aquest llargmetratge després dels seus exitosos curtmetratges ‘El Adiós’ i ‘Les Bones Nenes’, i ha explicat l’impuls que ha significat per a la seva carrera com a cineasta poder ser a Cannes.

Blanes i Lloret promocionen la Costa Brava Sud a Cannes

La notícia que el film havia estat seleccionat per a la ‘Semaine de la Critique’ del 74è Festival de Cannes va motivar que la Catalunya Film Commission proposés als Ajuntaments de Blanes i Lloret participar en una acció promocional coincidint amb la celebració del certamen francès. La ocasió és única, i per tant els dos consistoris aviat van tenir clar que era una oportunitat que no es podia deixar escapar.


Fruit d’aquesta motivació, s’ha organitzat una acció comunicativa a través de diversos ingredients. Un d’ells serà la recepció que es farà demà dissabte, 10 de juliol, coincidint amb la clausura del ‘Marché du Film’. L’acte serà obert a la participació de tots els delegats estrangers assistents a les activitats professionals del Festival de Cannes, amb una previsió d’assistència de més d’un centenar de persones.

L’objectiu de la recepció és d’una banda celebrar la selecció del film català ‘Libertad’, a la Semaine de la Critique, i de l’altra donar a conèixer Catalunya com a espai de rodatge i, especialment, les localitzacions de la Costa Brava Sud que van inspirar i acollir el rodatge del film rodat a Blanes i Lloret fa tres anys. D’altra banda, també s’ha inclòs una promoció a la prestigiosa revista cinematogràfica nordamericana ‘Variety’.

L’atractiu de rodar a la Costa Brava Sud: Blanes i Lloret

Tant per a l’acció promocional a ‘Variety’ com per al Photocall de la recepció que es farà demà dissabte al Festival de Cannes, s’ha escollit una imatge de la pel·lícula ‘Libertad’ que identifica perfectament els tipus d’escenaris naturals que es poden trobar arreu de la Costa Brava. En la imatge apareixen dos dels actors que protagonitzen el film recolzats en una de les característiques roques que identifiquen aquesta part del litoral català, i més concretament, el gironí.


Aquest és l’objectiu de l’acció promocional: que les productores i cineastes puguin copsar l’atractiu que significa poder rodar els seus treballs en aquesta zona de la Costa Brava Sud que es troba a cavall de Barcelona i Girona, amb tots els avantatges que això suposa. Prop de 60 empreses –entre productores, distribuïdores, agents de vendes i festivals- han acudit a Cannes i participen a l’estand que Catalan Films posa a la seva disposició per promocionar les seves produccions, explorar oportunitats internacionals de coproduccions i presentar els seus títols més recents a una audiència professional mundial.
Data de realització: 07/09/2021 | Data de la darrera actualització: 07/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300