Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha fet 44.780 actuacions COVID per la pandèmia durant tot l’any 2020


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2021
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesLa Policia Local de Blanes ha fet 44.780 actuacions COVID per la pandèmia durant tot l’any 2020

S’ha donat a conèixer a la Junta Local de Seguretat que s’ha fet a Blanes amb comandaments de la Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i el Cos de la Policia Nacional

Durant tot l’any 2020, de gener a desembre, la Policia Local de Blanes va efectuar gairebé 45.000 actuacions relacionades amb les restriccions imposades per contenir la pandèmia. Més concretament, sumen un total de 44.780 actuacions, de les quals 29.778 corresponen a vehicles identificats, 12.802 a persones identificades, i 2.200 a actes-denúncia per haver incomplert alguna de les mesures.


Controls COVID Policia Local, imatges d'arxiu
Tot això, sense comptar les que caldria afegir d’aquest 2021, en què la Policia Local de Blanes ha continuat amb controls periòdics coincidint amb el confinament perimetral del municipi, de la comarca i del territori provincial, ja que es tracta d’un municipi situat a la frontera comarcal i provincial. Si bé des de l’aixecament del confinament nocturn i l’obertura de limitacions han baixat considerablement el nombre d’actes prescrites, ara els esforços es concentren en contenir les festes i botellots nocturns que proliferen especialment les nits del cap de setmana.Aquesta és una de les dades més destacades que ha donat a conèixer el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, durant la Junta Local de Seguretat que va tenir lloc aquest passat dilluns a l’Ajuntament de Blanes. La màxima autoritat de la ciutat, l’alcalde Àngel Canosa, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, van encapçalar la trobada que es va allotjar a la Sala de Plens.


Junta Local de Seguretat 2021, dilluns passat
La sessió de treball d’ahir al migdia també van intervenir representants dels principals cossos de seguretat i emergència que operen al municipi, tot i que un d’ells tingui la seu fora de la vila, al veí municipi de Lloret de Mar. Així, van participar els cap i sots-cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia i Javier Jarillo, respectivament; i el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy.


El cap de la Policia Local de Blanes, Joan García, en la seva intervenció
Tanmateix, van assistir-hi el cap de i sots-cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral, David Castro i Pep Marco respectivament; el caporal i el tinent del destacament de la Guàrdia Civil de Blanes, Juan Moreno i Alberto Beleña; i en representació de la comissaria del Cos Nacional de Policia a Lloret, Fernando Pierna Bueso, inspector cap accidental de l’operatiu i Marcos Jimeno, cap operatiu.

Altres dades aportades per la Policia Local de Blanes

Si bé el control de les mesures de seguretat COVID ha significat haver de multiplicar els controls, per contra també cal apuntar que ha provocat un descens de determinades actuacions. Una de les més evidents registrades durant el 2020 ha estat l’accidentabilitat. Agafant les dades totals dels darrers 10 anys, la xifra més baixa –amb diferència- correspon al 2020.


El confinament dictaminat durant els primers mesos de la pandèmia, sumat al toc de queda nocturn són les principals causes que han provocat aquest positiu efecte: que no s’hagi hagut d’intervenir en tants accidents de vehicles. Si l’any 2019 van ser 490 accidents, durant l’any passat el nombre total va ser de la meitat: 249 accidents. Val a dir que el 2019 havia estat precisament l’any en què se n’havien registrat més durant la segona dècada del segle XXI.


Altres temes tractats durant la Junta Local de Seguretat

Al llarg de la trobada els diferents cossos de seguretat i emergència assistents també van donar a conèixer les seves dades d’actuacions des de les respectives competències. A banda de l’ABP de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral amb seu a Blanes, també ho va fer la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.


Per la seva banda, el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, va recordar les actuacions que s’han coordinat des del seu departament relacionades amb la COVID. No tan sols el repartiment de mascaretes entre les col·lectius sanitaris i de seguretat primer, i entre la ciutadania després, sinó també les targetes-menjador que es van haver de lliurar a domicili, durant el confinament, i ara el suport i coordinació dels Agents Cívics al Centre Massiu de vacunació.


El cap de Protecció Civil Blanes, Josep Lluís Pouy, en la seva intervenció
L’altra eix de la seva intervenció va ser l’actual ocupació que centra l’activitat de Protecció Civil: el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que opera a les platges del municipi. Per segon any consecutiu, aquest servei es complementa amb el control d’aforament de les platges. Dos tipus d’actuacions per les quals sumen esforços els 25 socorristes i els 12 agents ciutadans: un total de 37 homes i dones.

Comiat a Albert Ballesta i benvinguda al nou sots-inspector Policia Local

Abans de donar per tancada la junta l’alcalde Àngel Canosa va aprofitar per agrair públicament la tasca de tots els cossos de seguretat i emergències, així com per fer un comiat i una benvinguda. Corresponien respectivament al director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat, Albert Ballesta; i al sots-cap de la Policia Local de Blanes, Javier Jarillo, que ha passat de ser sergent a sots-cap.


Albert Ballesta i Àngel Canosa, durant la Junta Local de Seguretat
Albert Ballesta va agrair el comiat de l’alcalde de Blanes, recordant l’estreta relació que hi ha hagut entre tots dos des que Àngel Canosa va assumir el seu càrrec, sobretot coincidint amb el Temporal Glòria i l’esclat de la pandèmia a principis de l’any passat. En aquest sentit, va fer balanç dels 10 anys en què ha estat al front de la delegació d’Interior a Girona, explicant que li han suposat haver pogut gaudir d’una experiència increïble, i que s’enduu un gran record, però en especial de Blanes.Data de realització: 07/14/2021 | Data de la darrera actualització: 07/15/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300