Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

En marxa la Fira d’Atraccions de Blanes, el preàmbul de la Festa Major 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/17/2021 11:45:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

En marxa la Fira d’Atraccions de Blanes, el preàmbul de la Festa Major 2021

Està al recinte firal d’Els Pins-La Plantera i funcionarà fins al 28 de juliol. També s’ha habilitat l’antic camp de futbol de terra per ampliar les places d’estacionament gratuïtes

A Blanes ja es pot dir que ha començat el primer dels ingredients que des de fa dècades és símbol inequívoc que s’acosta la Festa Major de Santa Anna. La tarda-vespre d’aquest passat divendres es va posar en marxa la Fira d’Atraccions. La fira funcionarà fins al 28 de juliol, i la seva hora d’inici són les 5 de la tarda. A les 10 de la nit es tanca l’accés a la fira, així com la música que l’acompanya per indicar al públic que s’acosta l’hora de tancament definitiu de l’activitat, que és a les 11 de la nit.


Durant la primera jornada d’ahir divendres, ja va comptar amb una notable presència de públic. Tres dies abans, havia començat l’arribada de les primeres atraccions al recinte firal d’Els Pins-La Plantera on s’hi ha concentrat enguany, un espai únic on també s’han afegit algunes de les parades que habitualment s’estaven al Passeig de Mar.

Una 50ena de parades per gaudir de la Fira d’Atraccions

Hi ha una cinquantena de parades que ofereixen al públic assistent de totes les edats una variada oferta d’entreteniments, especialment pels i les amants d’emocions extremes. Així, hi ha des d’atraccions inflables com llits elàstics, pistes americanes i inflables fins atraccions de vol, atraccions de via –dragons, trens i muntanyes russes-, passant per altres tipus de propostes.


Sínies de fira, espectacles, casetes de tir amb diferents elements, casetes de tómboles, parades d’alimentació i atraccions infantils com ara pistes escalèxtric, autos de xoc i atraccions voladores. En definitiva, un repertori que complaurà tots els nivells d’emocions que s’estigui disposat a viure. Novament, els responsables de les atraccions hauran d’implementar mitjans de protecció específics per a cada tipologia d’atracció, com ara la neteja i desinfecció entre viatge i viatge, entre d’altres.

Els preparatius ja van començar fa una setmana, amb la senyalització de tot l’espai reservat per allotjar el recinte firal: la franja de l’esplanada del costat de l’antic pavelló esportiu que dóna al Passeig Catalunya i l’antic camp de futbol de gespa que hi ha a tocar-hi. La Policia Local es va encarregar d’instal·lar pivots per advertir que a partir del 13 de juliol no s’hi podria estacionar.


Posteriorment, també va repartir aquesta mateixa informació mitjançant volants informatius a tots els vehicles que estaven estacionats a l’esplanada, respecte la obligatorietat de deixar buit l’espai que ocupaven. La fira haurà de complir durant tots aquests dies amb les mesures de seguretat adequades. Així, a l’interior del recinte és d’obligat compliment dur posada la mascareta quirúrgica en tot moment.


Hi ha un tancament perimetral del recinte, control d’accessos i aforament, un únic punt d’entrada i sortida a tot el recinte, així com totes les precaucions sanitàries per contenir l’expansió de la COVID. En aquest darrer sentit, s’ha redactat un Pla d’Autoprotecció, i els agents de la Policia Local de Blanes estan fent una activa presència.

Zona d’aparcament complementària a l’antic camp de futbol de terra

Per compensar la pèrdua d’espai per estacionar els vehicles de manera gratuïta a la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló ara ocupada per la fira, la Policia Local de Blanes s’ha encarregat d’habilitar una zona d’aparcament complementària al seu costat. No tan sols pels ciutadans de la vila, sinó especialment pels centenars de visitants que durant l’estiu s’acosten a les seves platges, o per gaudir dels seus atractius.


La zona d’aparcament complementària s’ha ubicat a l’antic camp de futbol de terra que hi ha al costat de l’antic camp de futbol de gespa artificial, és a dir: a tocar del recinte firal. Hi ha 300 places habilitades en aquest espai que s’ha condicionat especialment per a la ocasió. S’ha desbrossat i aplanat el terreny i s’ha practicat una zona d’accés perquè la utilització fos més còmoda i accessible. Finalment, es va senyalitzar la superfície per indicar l’espai d’aparcament dels vehicles que hi accedeixin durant aquests dies.
Data de realització: 07/17/2021 | Data de la darrera actualització: 07/17/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300