Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes perquè comencin els actes centrals de la Festa Major de Santa Anna 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2021 06:19:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt a Blanes perquè comencin els actes centrals de la Festa Major de Santa Anna 2021

Dijous a 2/4 de 8 del vespre es fa el Pregó a càrrec de la neurocirurgiana blanenca Jordina Rincón-Torroella al Teatre de Blanes, emès en directe per streaming

A Blanes tot està a punt perquè a partir de demà dijous comencin els actes centrals de la Festa Major de Santa Anna 2021. Si bé no serà el tipus de festa que acostuma a celebrar-s’hi –sobretot perquè per segon any consecutiu s’ha hagut de suspendre el Concurs Internacional de Focs d’Artifici-, almenys sí que es podran gaudir de diverses activitats per a totes les edats, repartides en diferents escenaris arreu del municipi, després que l’any passat la situació de la COVID va obligar a suspendre-ho tot in extremis.


El passat cap de setmana la Fira d’Atraccions i la primera sessió de ‘Barrifest’ –la Festa Major Jove Alternativa- ja van significar el preàmbul del gruix central, que començarà aquest proper dijous, 22 de juliol, amb el pregó d’inici de festes. Aquest 2021 anirà a càrrec d’una jove blanenca internacional: Jordina Rincón-Torroella (Blanes, 1988), metgessa resident de neurocirurgia a l’Hospital Johns Hopkins de Baltimore, un dels millors centres dels Estats Units.


El pregó s’emetrà en directe per streaming aconseguir les entrades d’accés gratuït que es van posar a disposició de tothom. Un cop s’hagi retransmès, el vídeo del pregó a càrrec de Jordina Rincón-Torroella també estarà allotjat al YouTube de l’Ajuntament: https://www.youtube.com/channel/UCMjD3aO77qAf_YeMPgCmnHw

Espectacles Infantils, Cultura Popular i Concerts Nocturns

El Departament de Cultura i Festes ha dissenyat un programa de Festa Major de Blanes 2021 que combina tres principals elements: animació infantil, cultura popular catalana i concerts nocturns. Tot plegat sense deixar de banda els principals eixos tradicionals que caracteritzen la Festa Major de Santa Anna de la població on comença la Costa Brava.

Així, hi haurà des de grups de versions com ‘Hotel Cochambre’ fins a grans èxits de grups catalans amb ‘Ruc’N’Roll’, passant pel concert de ‘Los 40 Clàssic’ de la Cadena SER, amb música pop-rock de tots els temps. També hi haurà cultura popular catalana amb l’Esbart Joaquim Ruyra, els Castellers de l’Alt Maresme, la Colla Gegantera, una audició de sardanes amb la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, i el grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera.


L'alcalde, amb la pregonera 2021 i els regidors de Cultura i Festes
i Joventut
La mainada també gaudirà d’espectacles a mida seva, amb màgia i circ –el divendres 23 i el diumenge 25-, a la Plaça dels Dies Feiners. Completaran l’oferta festiva una representació a càrrec del grup El Mirall al Teatre de Blanes, amb la provocadora ‘Garrí al forn amb compota de reineta’, que s’ha programat per aquest proper diumenge a les 7 del vespre; així com les altres dues jornades de ‘Barrifest’ que tindran lloc el proper divendres a la plaça de darrera la Biblioteca Comarcal, i el dissabte 31 de juliol a la Pista de Mas Cremat.

La singladura dels actes de la Festa Major va començar dissabte passat a Mas Florit, amb la primera sessió de ‘Barrifest’, i recorrerà diversos emplaçaments i escenaris durant gairebé una setmana. Pel que fa als actes centrals, a banda del Teatre de Blanes i la Plaça dels Dies Feiners, aquest 2021 s’estrena nou emplaçament, a l’esplanada de darrera el CAP-2, davant l’Estació d’Autobusos de La Plantera. Aquí hi haurà tres nits de concerts consecutius des del divendres fins al diumenge.

Festivitat de Santa Anna, Patrona de Blanes

El punt àlgid de la Festa Major de Blanes arribarà el dilluns 26 de juliol, quan se celebra la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila. Serà aquest dia quan es concentrin els actes més tradicionals del cicle festiu, començant per la sortida de la Comitiva Oficial que es farà a ¾ de 12 del matí des de l’Ajuntament de Blanes, encapçalada per l’alcalde, regidors i regidores.


Esplanada darrera CAP-2, davant Estació d'Autobusos,
on hi haurà activitats nocturnes divendres, dissabte i diumenge
La comitiva anirà fins l’Església Santa Maria, on a les 12 del migdia s’hi celebrarà l’Ofici Solemne en honor a la patrona. A la sortida de la missa l’Esbart Joaquim Ruyra oferirà el tradicional ‘Ball de Morratxes’, que canviarà el seu habitual emplaçament de davant l’edifici consistorial. Enlloc d’això, el ball s’interpretarà a la Plaça de l’Església, mentre que les autoritats veuran el ball des de la portalada d’entrada a l’església.

La festivitat de Santa Anna finalitzarà a partir de les 7 de la tarda amb quatre ingredients, tots quatre a la Plaça dels Dies Feiners. Primer hi haurà un Ball de Gegants amb la Colla Gegantera de Blanes seguida per un concert de l’Orquestra Montgrins. Després, a les 10 de la nit, hi haurà una nova actuació de la Colla Gegantera, seguida pel ‘Concert de Festa Major’ de l’Orquestra Montgrins.

Per a obtenir entrades pels actes de la Festa Major de Blanes i Barrifest cal accedir-hi a través dels següents enllaços:

Actes Festa Major de Blanes: https://www.entrapolis.com/ca/
Actes Barrifesst: https://linktr.ee/nau4_espaijove
Data de realització: 07/21/2021 | Data de la darrera actualització: 07/21/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300