Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Reobert al trànsit un dels accessos d’entrada principal a Blanes per la Rotonda dels Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2021 11:05:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reobert al trànsit un dels accessos d’entrada principal a Blanes per la Rotonda dels Focs

S’ha fet coincidint amb l’obertura provisional de la nova girola del Carrer Anselm Clavé, la darrera fase del Pla Parcial Costa Brava

La Policia Local de Blanes ha fet efectiu el matí d’avui dimecres la reobertura al trànsit rodat d’una de les principals vies d’entrada al municipi. Es tracta de l’accés al Carrer Anselm Clavé, que enllaça la Carretera de Blanes a Tordera i connecta directament amb el centre de la vila des de la Rotonda dels Focs, a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682.


Retirada dels senyals que tallaven l'accés
al Carrer Anselm Clavé des de la Rotonda dels Focs
Els darrers mesos els vehicles que volien accedir al Carrer Anselm Clavé des de la Carretera d’Accés a la Costa brava s’havien de desviar per un dels nous accessos al Pla Parcial Costa Brava. Això ha suposat més d’un maldecap, sobretot pels qui no estaven assabentats del tall i havien d’anar a cercar la ruta alternativa per la nova zona d’expansió.

Obertura nova rotonda a la cruïlla del Carrer Anselm Clavé

L’obertura de l’accés des de la girola dels focs ha estat possible coincidint amb l’entrada en funcionament de la nova rotonda que s’està construint a la cruïlla del Carrer Anselm Clavé. Tot i que es tracta d’una entrada en funcionament provisional –manquen encara enllestir alguns detalls de la construcció i l'asfaltat definitiu-, de moment s’ha posat en marxa per facilitar la circulació en una zona especialment densa.


Nova Rotonda a la cruïlla del Carrer Anselm Clavé oberta provisionalment
Des del passat mes d’abril l’accés des de la GI-682 s’havia hagut de tancar a causa de les obres de construcció de la nova rotonda que s’està fent a la cruïlla del Carrer Anselm Clavé amb l’Avinguda de l’Estació i el Carrer Santa Cecília, que al seu temps connectarà amb el futur amb l’Avinguda del Parlament. Aquest darrer vial travessa longitudinalment el Pla Parcial Costa Brava, on ja hi ha equipaments públics construïts, com és el cas de l’Escola Sa Forcanera. En el futur, també està projectat que sigui en aquest carrer on es construeixi la futura Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil.

Es tracta del darrer tram que queda per enllestir d’aquest pla urbà, la nova zona d’expansió del municipi. Durant aquests últims dies s’han pogut enllestir els darrers treballs per condicionar la futura rotonda, amb els treballs d’anivellament i asfaltat que han permès la reobertura de l’accés nord del Carrer Anselm Clavé. Des del passat mes d’abril s’havia hagut de modificar la circulació en aquesta zona per facilitar les obres.

Potenciació de noves opcions de circulació pel Pla Parcial Costa Brava

Compta amb un pressupost d’execució de 357.195 €, i els treballs són fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Blanes i els promotors del Pla Parcial Costa Brava. La seva construcció significarà no tan sols comptar amb un nou nexe comunicatiu en una de les principals vies d’accés al municipi, sinó que també s’hi estan fent millores al seu entorn.


Un cop enllestida l’actual darrera fase, es podrà obrir definitivament tot el trànsit del Pla Parcial Costa Brava, facilitant una major fluïdes del trànsit rodat d’extrem a extrem. No tan sols pels veïns dels barris del seu voltant. Tots els vehicles que vulguin entrar i sortir de Blanes per l’est tindran una nova opció, ja que el vial que quedarà obert transcorre en paral·lel a la Carretera GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava, a l’extrem est de la ciutat.

Això permetrà poder circular des de la cruïlla del Carrer Anselm Clavé amb el Carrer Santa Cecília fins a Mas Borinot i Valldolig a través de l’Avinguda del Parlament sense haver de fer l’actual circumval·lació. Tanmateix, els vehicles que provinguin de la zona més oriental i vulguin dirigir-se fins a l’Estació de Tren, ho faran directament, enllaçant a través de la nova rotonda.

Desmantellament de les torres elèctriques del Cementiri i Mas Enlaire

Paral·lelament a la construcció de la rotonda, també es vol fer realitat una reivindicació que han reclamat tant l’Ajuntament de Blanes com els veïns de la zona a FECSA-ENDESA des de fa molt de temps. S’aconseguirà el desitjat desmantellament de les torres elèctriques que hi ha a la zona del Cementiri Municipal així com per diversos carrers que hi ha en tota aquesta àrea.


Un dels postes i torres elèctriques que s'han de desmantellar
Inicialment estava previst que les torres i pals elèctrics estiguessin desmantellats abans de la Revetlla de Sant Joan. Si bé durant els darrers mesos s’han fet alguns avenços, diversos impediments han fet posposar aquestes desitjades tasques. En l’actualitat, fonts de la companyia elèctrica han apuntat que possiblement no serà fins al setembre-octubre que puguin dur-se a terme els treballs.

Una de les torres, que suposa un obstacle infranquejable de cara a la futura posada en marxa de la circulació al darrer tram del Pla Parcial, està situada davant del Cementiri, al bell mig del Carrer Santa Cecília que enllaçarà amb la futura rotonda. Des de fa molt de temps, s’ha viscut un compàs d’espera perquè la companyia elèctrica procedís al seu desmantellament, ja que la major part del cablejat pel fluid elèctric ja està soterrat i, per tant, no suposarà cap impediment perquè continuïn tenint electricitat els veïns de la zona.
Data de realització: 07/21/2021 | Data de la darrera actualització: 07/21/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300