Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els pagesos de la Conca de la Tordera obsequien les residències de gent gran de Blanes i el Maresme amb tomacons i oli d’oliva verge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2021 09:31:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els pagesos de la Conca de la Tordera obsequien les residències de gent gran de Blanes i el Maresme amb tomacons i oli d’oliva verge

S’han entregat 40 kg de tomacons i 10 litres d’oli a l’Hospital-Asil Sant Jaume. En total s’hauran repartit 1.250 kg de tomacons a totes les residències de Blanes i el Maresme

Diuen que ‘de desagraïts l’infern n’és ple’ i, si alguna cosa tenen els pagesos, és precisament tot el contrari: la seva solidaritat en comunió amb la natura, que els fa ser molt agraïts i, per tant, ja tenen el cel guanyat. Per aquest motiu, aquests dies que apreta la calor i ve molt de gust menjar fruita i verdura, la Cooperativa Conca de la Tordera i Progrés Garbí ha fet arribar productes de la terra a les residències de gent gran del territori.


Lliurament obsequi de tomacons i oli verge d'oliva
als residents i personal de l'Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes
L’objectiu ha estat agrair als i a les professionals de les residències i, en especial, a les persones grans que hi viuen, l’esforç i la capacitat per superar, dia a dia, aquest període tan complex i difícil marcat per la COVID-19. Les darreres setmanes s’ha estat fent en diverses residències del Maresme, i ara ha arribat el torn de les de Blanes.

Per simbolitzar-ho, s’han entregat a l’Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes 40 kg de tomacons del Maresme i 8 litres d’oli d’oliva verge extra de la Cooperativa de Borges del Camp de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana. Un lliurament que s’ha fet anàlogament a la resta de residències de gent gran de la vila. El regal el van compartir els i les residents de l’Hospital Sant Jaume al jardí exterior del recinte, a l’aire lliure, acompanyats per la directora assistencial –la doctora Elena Miñana-; i per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.


En representació de la Cooperativa Conca de la Tordera i Progrés Garbí van assistir-hi tres dels seus membres més actius: Marcel Vives, Josep Montells i Miquel Rams, qui anecdòticament va poder saludar el seu fill –n’Esteve Rams-, que treballa a l’Hospital-Asil Sant Jaume. També van participar el gerent de la cooperativa, Josep Ferrer, així com el responsable del magatzem de Blanes, Àlex Domínguez.

S’han repartit 1.250 kg de tomacons a les residències de Blanes i Maresme

La iniciativa rep el nom de ‘Gràcies des del Maresme !’, i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com dels Departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat. En aquesta ocasió, s’hauran repartit 1.250 kg de tomacons arreu de les residències de Blanes i el Maresme, havent-se’n beneficiat prop de 8.200 persones, entre residents i professionals dels centres.


La directora assistencial de l'Hospital-Asil, la doctora Elena Miñana,
agraeix l'obsequi
Més concretament, són 4.242 persones residents i 3.435 professionals de les 79 residències de gent gran del Maresme, així com 212 persones residents i 167 professionals de 4 residències de Blanes. El tomàquet és l’hortalissa de temporada que, maridada amb oli d’oliva, protagonitza l’acció ‘Gràcies des del Maresme !’, i s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.
Data de realització: 07/22/2021 | Data de la darrera actualització: 07/22/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300