Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Campanya Extraordinària de Donació de Sang d’aquest juliol amb un nou rècord


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2021 10:11:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIABlanes tanca la Campanya Extraordinària de Donació de Sang d’aquest juliol amb un nou rècord

Un total de 181 persones han participat en les tres jornades que s’han fet allotjades en una carpa del Passeig de Mar. El proper 8 d’agost hi haurà una altra jornada extraordinària a la tarda

Les tres jornades extraordinàries de donació de sang que s’han fet aquest juliol a Blanes han suposat un nou rècord de participació en relació a les campanyes que es fan en d’altres poblacions. Per tercer any consecutiu, aquest estiu s’ha optat per instal·lar una carpa de grans dimensions al Passeig de Mar enlloc de fer-ho en el tradicional Bus de Donació de Sang.


El principal motiu és que d’aquesta manera es poden rebre diàriament un major nombre de donacions que no pas si es fa amb les lliteres habilitades que hi ha al vehicle de gran capacitat, però limitat a les que hi ha habilitades dins l’espai principal. Això ha facilitat que, respecte anteriors campanyes estiuenques, les donacions que es fan a l’estiu a Blanes estan en la línia de les ordinàries de durant l’any en aquest municipi, considerat com el més productiu a la comarca de la Selva i a comarques gironines.


Com ja s’està fent des de fa més d’un any i mig, la Campanya de Donació de Sang ha comptat amb totes les mesures de seguretat de COVID per prevenir l’expansió de la pandèmia. Així, des del mateix moment en què els voluntaris i voluntàries s’asseien a la carpa exterior per omplir els papers, ja se’ls assignava un bolígraf individualitzat que després es podien endur com obsequi. A l’interior de la carpa, com és preceptiu, es duia mascareta, i es mantenia la distància de seguretat.

181 persones han participat en la Campanya Extraordinària d’Estiu

Al llarg dels tres dies en què s’ha estat fent la campanya, que funcionava a les tardes des de les 5 i fins 2/4 de 10 de la nit, un total de 181 persones han participat activament acostant-se per oferir donar sang. D’aquest total, s’han pogut fer efectives 158 donacions, hi ha hagut 19 oferiments que no s’han pogut fer efectius –majoritàriament perquè tenien l’hemoglobina baixa- i hi ha hagut 4 donants de medul·la òssia.


D’altra banda, una altra xifra que cada vegada que es fa una campanya de donació es té molt en compte són les persones que s’acosten per participar-hi per primera vegada, és a dir: els nous donants. En aquesta ocasió han estat 33 nous voluntaris i voluntàries. Des de l’organització, el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors de Blanes, s’ha fet un balanç molt positiu d’aquest nou rècord de donacions.

Nova Jornada de Donació Extraordinària el 8 d’agost

Val a dir que, en relació als anys anteriors, aquest 2021 ha estat el segon consecutiu en què la campanya s’ha allargat durant tres dies enlloc del què era més habitual: que es fes només en dues jornades. Els bons resultats que sempre s’obtenen a Blanes han mogut el Banc de Sang i Teixits de Girona a demanar a l’Ajuntament de Blanes poder fer una segona campanya extraordinària aquest estiu.


En aquesta ocasió s’ha emplaçat pel proper mes d’agost. Més concretament, serà el diumenge 8 d’agost, i la jornada es concentrarà una vegada més només al llarg de la tarda, des de les 5 i fins 2/4 de 10 de la nit, de nou al Passeig de Mar. A diferència d’aquesta campanya del juliol, però, enlloc d’instal·lar una carpa vindrà el Bus de Donació de Sang ja que, per motius logístics, muntar i desmuntar la carpa que ha estat aquests dies a Blanes hagués resultat més dificultós.Data de realització: 07/29/2021 | Data de la darrera actualització: 07/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300