Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

En marxa el Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera i el portal web La ruta dels Cabrera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2021 06:57:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

En marxa el Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera i el portal web La ruta dels Cabrera

Blanes és un dels 13 municipis de la ruta, que forma part del projecte turístic i cultural impulsat pel Consell Comarcal de la Selva

Aquest passat dijous el Castell de Montsoriu va acollir l’acte de presentació del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera, així com el portal web de La Ruta dels Cabrera. Amb aquestes dues actuacions finalitzades durant el primer semestre d’aquest any el públic pot endinsar-se en el descobriment del Vescomtat de Cabrera com a organització política i territorial a partir de la descoberta del territori i els seus elements patrimonials, la presentació de la nissaga i els personatges.


Presentació Centre Interpretació del Vescomtat de Cabrera i portal web
Fotografies: Consell Comarcal de la Selva
Hi destaquen els personatges femenins, així com també la representativitat expressada pel castell –inicialment com espai de defensa i després com a residència nobiliària-, la seva evolució arquitectònica i el procés de restauració. Simultàniament, el nou portal web www.larutadelscabrera.cat comparteix objectiu amb el centre d’interpretació, ja que vol mostrar els atractius turístics i culturals del Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva, les rutes, els equipaments, les recreacions, les propostes i, en definitiva, tot allò necessari per conèixer el Vescomtat de Cabrera i els municipis que en formaven part.

Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera

Aquestes i altres actuacions formen part del projecte ‘Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera’ endegat al 2017 pel Consell Comarcal de la Selva amb la col·laboració de 13 municipis que formen part de la ruta, la senyalització de la qual va ser presentada a Blanes l’any passat. A banda de Blanes, els altres 12 municipis són Anglès, Arbúcies, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.


L’objectiu del projecte és la posada en valor del patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera i generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis que hi participen, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats. La presentació d’aquest passat dijous es va fer al pati d’armes de la fortificació, encapçalada pel president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, i pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.


Data de realització: 07/30/2021 | Data de la darrera actualització: 07/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300