Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes impulsa la creació d’un nou centre de formació a l’antiga Escola Carles Faust per dinamitzar l’economia local


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2021 12:12:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes impulsa la creació d’un nou centre de formació a l’antiga Escola Carles Faust per dinamitzar l’economia local

És un dels temes més destacats que es va aprovar ahir al ple del mes de juliol, vinculat a poder ampliar l’oferta formativa, tant en l’àmbit de la construcció com per altres tipus de docències

La sessió ordinària del ple municipal celebrat ahir al vespre per l’Ajuntament de Blanes va aprovar per 19 vots a favor i 2 abstencions de C’s posar el primer esgraó per un projecte que es porta gestant des de fa mesos. Es tracta de la desafectació de l’edifici que ocupava fa dècades l’antiga Escola Carles Faust, de propietat municipal, situada al nord-est del municipi.


Antiga Escola Carles Faust
L’objectiu és rehabilitar i arranjar l’antic equipament escolar i adequar-lo per poder impartir, entre d’altres, accions formatives vinculades amb el món de la construcció, comptant amb la col·laboració del sector privat. Es tracta de poder ampliar l’actual oferta formativa que hi ha al municipi amb una que estigui adaptada a les empreses, així com al perfil de les persones aturades del municipi.

Poder disposar de més espai formatiu al municipi

La prioritat seria la renovació i rehabilitació d’edificis públics, l’arranjament d’espais i la millora d’infraestructures. La fita és possibilitar un efecte dinamitzador de l’economia local a través d’aquesta acció. I és que actualment a les dependències municipals on s’allotgen els cicles formatius –l’antiga Escola SAFA, on hi ha el Departament de Promoció de la Ciutat, no s’hi poden oferir més accions formatives per manca d’espai.


L’antiga Escola Carles Faust es va construir l’any 1970 i aviat es va quedar petita, quedant en desús quan va entrar en funcionament el nou edifici escolar. Fins ara la prioritat del consistori ha estat poder recuperar els 9 antics pisos per a mestres destinats a resoldre casos d’emergència d’habitatges. Temps enrere s’havia pensat destinar l’antiga escola per a usos sócio-culturals –i, de fet, durant uns anys algunes entitats del municipi així ho van fer-, però l’actual equip de govern va decidir fer un canvi de rumb i encarar-ho a la formació professional dual.


En l’àmbit privat, la Unió d’Empresaris de la Construcció ja s’ha interessat per trobar a Blanes un espai formatiu, i haurà de presentar al concurs públic que s’organitzarà, juntament amb les empreses i institucions que també vulguin concorre-hi. Ara bé, en tot cas el futur centre docent seguirà controlat per l’Ajuntament de Blanes, i com a mínim el 50% de l’espai docent es determinarà que sigui per a usos municipals.

Altres temes tractats al ple del mes de juliol

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, els dos relacionats amb la Fira d’Atraccions instal·lada a Blanes amb motiu de la Festa Major de Santa Anna van prosperar. La ratificació del decret per autoritzar que la fira allargués la seva estada fins el proper 1 d’agost es va aprovar amb el recolzament de 19 regidors i regidores i l’única abstenció dels dos edils de Ciutadans.


Ple Telemàtic 29 juliol
Per la seva banda, el quart punt de l’ordre del dia per ratificar el conveni que permetia als firaires la seva instal·lació a Blanes va prosperar amb la unanimitat dels 21 regidors i regidores. L’aprovació de les dues festes locals pel 2022 –l’Aplec del Vilar del 19 d’abril, i la Festivitat de Santa Anna del 26 de juliol- es va fer per unanimitat; igual que el Compte General del pressupost del 2020.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la sessió plenària d'ahir
Per contra, l’aprovació provisional de la modificació del pressupost municipal vigent va prosperar per 19 vots a favor i 2 abstencions de Ciutadans. Respecte les dues mocions presentades per ERC i BECP, van prosperar idènticament per unanimitat. La primera és per reclamar el restabliment de l’activitat sanitària als centres d’atenció primària d’arreu de Catalunya, mentre que la segona és per preservar l’espai natural del riu Tordera.


El primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell, durant el ple d'ahir
La sessió plenària del mes de juliol es va poder segui en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, Ràdio Blanes i el perfil de YouTube de l’Ajuntament de Blanes, televisioblanes. Tant a Facebook com a YouTube han quedat allotjats els vídeos dels respectius enregistraments: https://www.facebook.com/144013812322321/videos/1003011977178432 i https://youtu.be/Ddf_o_ywgk0Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300