Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes continua dient NO a la tracta de persones coincidint amb el Dia Mundial del 30-J


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2021 09:10:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLL’Ajuntament de Blanes continua dient NO a la tracta de persones coincidint amb el Dia Mundial del 30-J

La ciutat està adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, ara fa un any va aprovar una moció al ple, i avui s’ha penjat una pancarta reivindicativa a l’exterior de la Sala de Plens

Aquest divendres, 30 de juliol, se celebra el Dia Mundial Contra el Tràfic de Persones per lluitar contra les modernes xarxes d’esclavitud, un objectiu promogut per la ONU. Coincidint amb aquesta data, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat al rebuig contra la tracta de persones penjant una explícita pancarta a l’exterior de la Sala de Plens, que dóna a la cèntrica cruïlla del Passeig de Dintre amb el Carrer Ample, amb el lema ‘L’explotació sexual és violència masclista’.


Pancarta Dia Mundial Contra la Tracta de Persones a l'exterior
de la Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes
L’any passat, coincidint precisament amb el 30 de juliol, l’Ajuntament de Blanes va aprovar al ple municipal una moció sobre aquesta temàtica amb la unanimitat dels 21 regidors i regidores. La van presentar els grups municipals de Blanes En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya en nom del ‘Moviment Democràtic de Dones’ amb motiu del dia internacional.


Aquesta entitat va impulsar l’any 2018 la posada en marxa la ‘Xarxa de Municipis Lliures de Tracta’, de la qual en forma part l’Ajuntament de Blanes. Actualment hi ha un total de 179 municipis arreu de l’estat espanyol adherits a la xarxa, 55 més en relació als què hi havia ara fa un any, al 2020. La major part corresponen a la Comunitat Valenciana amb 40 municipis, seguida per Catalunya amb 34, i Andalusia amb 32 poblacions adherides.

Adhesions Xarxa de Municipis Lliures de TractaMunicipis
Andalucía
32
Canarias
03
Castilla-La Mancha
13
Castilla-León
12
Catalunya
34
Madrid
08
Comunitat Valenciana
40
Extremadura
13
Galicia
02
Illes Balears
03
Navarra
05
País Basc
03
Asturias
05
Murcia
05
Total
179

Actualment s’estima que hi ha 2’5 milions de persones atrapades en les xarxes de l’esclavitud moderna. Homes, dones, nens i nenes cauen a les mans dels traficants, i no hi ha cap territori que estigui lliure d’estar afectat per la tracta, ja sigui com a país d’origen, trànsit o destinació de les víctimes. La tracta de persones és un delicte que afecta aproximadament un 70% de dones i nenes (49% i 23% respectivament), i un 30% d’homes i nens (21% i 7% respectivament).


Per això, l’any 2010 l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar un Pla d’Acció Mundial per Combatre el Tràfic de Persones, urgint als governs de tot el món a derrotar aquest problema. Tres anys més tard l’Assemblea General va mantenir una reunió per avaluar el Pla d’Acció Mundial, adoptant-se la resolució de destinar el 30 de juliol com el Dia Mundial Contra la Tracta.Data de realització: 07/30/2021 | Data de la darrera actualització: 07/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300