Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bona acollida de l’exposició ‘Pintant el Cel. L’Art de Fotografiar la Pirotècnia’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2021 09:53:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FocsExpo21Bona acollida de l’exposició ‘Pintant el Cel. L’Art de Fotografiar la Pirotècnia’

S’ha allotjat els darrers dies a la Sala Municipal del Carrer Ample, i aplegava 30 espectaculars fotografies del fundador de Pirofan, una de les web més conegudes al panorama pirotècnic

Aquest passat cap de setmana va culminar el curt periple d’una exposició que durant els darrers dies, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, recordava les nits de pólvora i castells pirotècnics que enguany no s’han pogut gaudir a Blanes per segon any consecutiu a causa de la COVID. Presentada amb el títol ‘Pintant el Cel. L’Art de Fotografiar la Pirotècnia’, s’ha allotjat durant la segona quinzena d’aquest mes de juliol a la cèntrica Sala García-Tornel.


Una de les fotografies exposades a 'Pintant el Cel. L'Art de Fotografiar la Pirotècnia',
de Daniel Pérez, fundador de 'Pirofan'
Al llarg de 12 dies han visitat l’exposició un total de 335 persones, que han hagut d’esperar torns perquè no coincidissin més persones del què l’aforament COVID permetia. La mostra incloïa espectaculars instantànies que feien reviure aquells esclats de foc que tornaran amb tota la seva força al 2022, coincidint amb el 50è aniversari del concurs internacional.

Daniel Pérez, fundador de Pirofan, fotògraf i especialista en pirotènia

En total, 30 fotografies de Daniel Pérez, fundador de Pirofan, una de les planes web més conegudes dins el panorama pirotècnic, dedicada a la realització de reportatges d’espectacles de focs d’artifici i articles d’opinió, així com d’interès general, relacionats amb el món de la pirotècnia. Apassionat de tot allò que té a veure amb el món dels focs, l’autor visita cada any gairebé tots els grans espectacles pirotècnics de l’estat espanyol, i els immortalitza en fotografies que formen part de la mostra.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb l'autor
de les fotografies, Daniel Pérez
Això va voler dir que a l’exposició no tan sols hi havia instantànies del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, també n’hi havia de Burgos, Donostia o València, entre d’altres localitats. La seva especialitat en fotografiar focs d’artifici el va moure a contactar l’any 2019 –coincidint amb el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici- amb el consistori blanenc per realitzar l’exposició.


Aprofitant el seu extens coneixement pirotècnic, el Departament de Cultura i Festes li va demanar a Daniel Pérez que acompanyés les fotografies amb una breu descripció didàctica que permetia aprofundir en el coneixement dels efectes visuals i sonors dels focs d’artifici. Entre les 30 fotografies també se n’incloïen d’altres que també tenien una clara funció aclaridora tant pel que fa als tipus d’efectes que formen part d’un castell de focs, així com dels diferents tipus d’ingredients que formen part dels efectes que esclaten.


I és que darrera d’un espectacle pirotècnic hi ha centenar d’artificis de diferents efectes que es munten de manera artesanal. Ara que l’exposició ja ha plegat veles, a partir d’aquest cap de setmana –seguint amb el símil mariner- ha desembarcat a la Sala García-Tornel una mostra que de ben segur interessarà als amants de les miniatures nàutiques. Es tracta d’una mostra de maquetisme naval de Joan Geremias Ribas, acompanyades de pintures de Cristina Geremaías Llinàs, i es podrà visitar del al 22 d’agost.Data de realització: 07/31/2021 | Data de la darrera actualització: 07/31/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300