Noticia publicada a la web el 08/02/2021 08:41:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
La Pesca a Blanes, protagonista del nou programa de TV3 ‘La Mar de Bé’
Blanes ha protagonitzat el capítol emès diumenge, amb el patró i armador del Pare Trias, el pescador jubilat Pere Viñas, l’Aula Gastronòmica ‘Grenyal’ i la recepta d’una truita amb sonsos
Blanes ha protagonitzat aquest cap de setmana un dels primers capítols del nou programa de TV3 ‘La Mar de Bé’. Es tracta d’un espai sobre el món de la pesca pels caps de setmana –s’emet un nou capítol dissabte, i un altre nou capítol diumenge, tots dos a la mateixa hora: les 20’15 h.- que vol donar una visió optimista d’aquest ofici i la seva riquesa històrica i cultural.
Programa 'La Mar de Bé' dedicat al món pesquer de Blanes
emès l'1 d'agost per TV3 El programa protagonitzat pel món pesquer de Blanes es va emetre aquest passat diumenge a ¼ de 9 d ela nit –abans del Telenotícies del Vespre-, i va comptar amb diversos ingredients. El primer d’ells va ser el pescador Lluís Trias, patró i armador de l’embarcació ‘Pare Trias’. Quim Casellas, presentador del programa i xef de cuina, va salpar amb Lluís Trias per viure l’experiència de pescar sonsos i conèixer l’art de la sonsera. De fet, el capítol de Blanes s’ha identificat amb el nom de l’embarcació sonsera: ‘Pare Trias’.
El presentador del programa, Quim Casellas, amb Lluís Trias Un altre dels ingredients blanencs amb què va comptar el programa va ser tota una llegenda vivent al Port de Blanes. Es tracta de Pere Viñas qui, amb 93 anys, ha passat tota la seva vida vora la mar i repara xarxes al port, entre d’altres ocupacions com a jubilat. El presentador de ‘La Mar de Bé’ també va parlar amb Albert Ros, fill de qui durant molts anys es dedicava a cantar els preus dels productes pescats a la Subhasta de la Llotja de la Confraria de Pescadors.
Quim Casellas amb Pere Viñas Per últim, els dos darrers ingredients amb què va comptar el programa dedicat a Blanes van ser de caire gastronòmic. Primer parlant amb Roser Vall·llosada, gerent de l’Espai Gastronòmic Grenyal, i després preparant una truita de sonsos amb romesco suau amb els consells de Lluïsa Roca, peixatera d’Es Portal. En definitiva, tot un viatge sobre el vincle de la tradició pesquera amb Blanes.
‘La Mar de Bé’, nou programa divulgatiu de TV3
El nou programa ‘La Mar de Bé’ tracta sobre el món de la pesca al territori català, els costums, la gastronomia i –en definitiva- la identitat que el defineix. Consta de 10 capítols de 40 minuts de duració cadascun d’ells, que es van començar a emetre el passat 25 de juliol. El què s’ha dedicat a Blanes ha estat el tercer, i es pot tornar a visionar a través de l’enllaç https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/la-mar-de-be/pare-trias/video/6112339/
Preparant-se per cuinar una truita amb sonsos, amb Lluïsa Roca,
de la Peixateria 'Es Portal' Presentat per Quim Casellas, en nou cada capítol de ‘La Mar de Bé’ el carismàtic xef –cuiner del Restaurant Casamar, de Llafranc- puja a les embarcacions dels pescadors de la Costa Brava per endinsar-se en el seu ofici, experimentar-lo en primera persona i mostrar-lo com mai no s’havia pogut veure, amb espectaculars filmacions fetes des de mar i aire. El peix i la cuina marinera també tenen una destacada rellevància al programa, amb espècies autòctones de la costa gironina i receptes elaborades amb peix de llotja.