Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes acull durant tot aquest mes una exposició sobre la ‘Història de l’Esport Local’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/05/2021 11:05:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)La Biblioteca Comarcal de Blanes acull durant tot aquest mes una exposició sobre la ‘Història de l’Esport Local’

S’ha elaborat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Blanes amb motiu dels 10 anys de la Ciutat Esportiva, i s’allotjarà al vestíbul del servei cultural fins al 31 d’agost

Durant tot aquest mes, qui tingui ganes de conèixer la història de l’esport local a Blanes té l’oportunitat de capbussar-s’hi a través de l’exposició que aquests dies s’allotja a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Es tracta de 10 roll ups que formen part de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’, i que apel·la a les arrels històriques que té la vila on comença la Costa Brava en matèria esportiva.


Exposició sobre la Història de l'Esport a Blanes,
allotjada a la Biblioteca Comarcal
L’Arxiu Municipal de Blanes, el Departament de Turisme-Promoció de la Ciutat i el Departament d’Esports s’han encarregat de la seva elaboració, donant-los a conèixer a finals del passat mes de juny. Des de llavors i fins a mitjans de juliol es van poder veure allotjats en diferents establiments del centre de la vila, comptant amb el suport de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC).


Per poder veure els 10 plafons on s’hi recollia la història de l’esport local calia fer un recorregut per aquestes botigues que col·laboraven amb l’experiència. Ara, en canvi, l’exposició al complet està allotjada al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, on s’hi podran visitar fins al 31 d’agost. Posteriorment, la mostra es traslladarà a la Ciutat Esportiva.

10è aniversari de la Ciutat Esportiva Blanes

Precisament la idea d’incorporar com un element més de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’ una exposició itinerant sobre la història de l’esport local està relacionada amb els 10 anys que ha complert enguany la Ciutat Esportiva Blanes d’ençà que va ser inaugurada. La seva posada en marxa ha marcat indiscutiblement un abans i un després en el món dels esports de la vila i per això un dels 10 roll ups està dedicat exclusivament a l’aniversari.

Els 9 plafons restants tracten sobre el bàsquet; la boxa i el judo; el futbol; l’handbol; l’hoquei; la Caminada de la Nit de Sant Bonós –la prova no competitiva més popular i emblemàtica que s’organitza al municipi-; ciclisme; esports de mar i un darrer que parla genèricament sobre la història de l’esport. En aquest roll up s’explica que la manifestació esportiva blanenca més antiga coneguda és la cursa Córrer el Cós, originària de l’Edat Mitjana, entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava.


L’entitat esportiva més longeva que encara està activa en l’actualitat és el Club Esportiu Blanes, fundat l’any 1913, així com el Club de Boxa i el Club Vela Blanes, que data del 1943. A partir del 1958 va créixer amb força el bàsquet, i a finals dels anys 60 va proliferar especialment l’aparició de diverses entitats esportives locals, com ara el Club Judo, el Club d’Handbol, el Club Ciclista, etc.

En aquest plafó també es parla d’esportistes pretèrits i actuals que han destacat especialment pels seus èxits esportius, com ara els olímpics Gómez Torres, Gómez Canet i Joan Humbert Costas (Montreal) d’una banda, i Josep Pérez Castañer (Seül) de l’altra. Altres esportistes de reconeguda vàlua són Guillem Pujol, Josep Bassols, Michael Parra, Pedro Hiltbrand, Fran Zurita, Marina Bassols, Buba Sabaly, Xavi Marina i Jordi Tosas, entre d’altres.Data de realització: 08/05/2021 | Data de la darrera actualització: 08/05/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300