Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes participa en l’acte commemoratiu dels 100 anys del naixement del pintor Josep Beulas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/09/2021 08:40:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOL’alcalde de Blanes participa en l’acte commemoratiu dels 100 anys del naixement del pintor Josep Beulas

L’artista colomenc va mantenir una estreta relació amb Blanes, on aquest 2021 s’hi acollirà una exposició de qui està considerat un dels millors pintors paisatgistes del segle XX

Aquest passat dissabte 7 d’agost, coincidint amb el dia en què Josep Beulas i Recasens (Santa Coloma de Farners, 1921-Osca, 2017) hagués complert els 100 anys de vida, l’Ajuntament de Santa Coloma va organitzar una jornada commemorativa. Es tractava d’honrar l’obra i la memòria d’un dels artistes colomencs més reconeguts i de més prestigi, i per aquest motiu el consistori selvatà ha programat diverses activitats per celebrar tan assenyalada efemèride.


Acte Commemoratiu centenari naixement Any Beulas
Autor Fotografies: David Rueda-Ajuntament Santa Coloma de Farners
L’acte es va acollir a l’espai cultural, la Casa de la Paraula, i va incloure en primer lloc una visita guiada a l’exposició Els nostres Beulas de la mà del seu comissari, Sebastià Goday. Tot seguit es va fer una xerrada biogràfica a càrrec de la seva vídua, Quimeta Camí, el comissari de la mostra Sebastià Goday, i l’exalcalde de Santa Coloma i comissari Beulas, Antoni Solà. Finalment, es va oferir un tastet de vins per evidenciar l’aliança entre Vins Baldiri de Castanyet i la Bodega Enate d’Osca, qui ha tret una edició exclusiva del centenari de Josep Beulas amb un etiquetatge especial per a la ocasió.

Blanes commemorarà l’Any Beulas amb una exposició a Casa Saladrigas

Nascut a Santa Coloma de Farners i lligat durant molt de temps amb la ciutat aragonesa d’Osca, Josep Beulas i Recasens va estar molt lligat durant la seva vida amb Blanes, on hi viu actualment la seva vídua, Quimeta Camí. Fruit d’aquesta relació amb la localitat on comença la Costa Brava, l’Ajuntament de Blanes té previst sumar-se properament als actes de celebració de l’Any Beulas amb una exposició que s’allotjarà a Casa Saladrigas.


Al centre de la imatge Àngel Canosa, alcalde de Blanes
Per aquest motiu, aquest passat dissabte van participar en l’acte cultural acollit a Santa Coloma de Farners l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz. La jornada commemorativa que va encapçalar l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, també va comptar amb la participació d’una altra destacada presència blanenca. Es tracta de Josep Calataiud, qui recentment ha estat nomenat director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona.


Al centre de la imatge, Josep Calataiud, director SSTT Cultura Generalitat
Actes Commemoratius de l’Any Beulas

La celebració del centenari del pintor colomenc, l’Any Beulas, va començar el passat mes de juliol amb l’exposició Els nostre Beulas, i finalitzarà l’estiu del 2022. La resta del programa que conforma l’Any Beulas inclou actes que van des de tallers, xerrades, exposicions, concursos, visites guiades i itineraris, fins a festivals de dansa i concerts.


En aquest sentit, del 17 d’agost al 4 de setembre les activitats commemoratives continuen amb diverses propostes, d’entre les quals destaca la 1a edició del 15m2, un festival de microdansa itinerant amb Beulas com a eix temàtic. El festival s’allotjarà en diversos espais de la ciutat els dies 3 i 4 de setembre.

L’Any Beulas ha estat impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com les àrees de Cultura de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal de la Selva. Josep Beulas està considerat un dels millors pintors paisatgistes espanyols del segle XX, i va ser nomenat fill predilecte de Santa Coloma de Farners l’any 1983.


Com a mostra de l’estima i devoció per Santa Coloma de Farners, l’autor va donar una important col·lecció de les seves obres al consistori colomenc. Actualment el fons està dipositat a la Casa de la Paraula com a element enriquidor del patrimoni artístic de la ciutat. L’acte commemoratiu d’aquest passat dissabte va comptar amb la participació del regidor de Cultura d’Osca, Ramón Lasaosa, una mostra de l’agermanament entre Osca i Santa Coloma, amb Josep Beulas com a factor en comú.Data de realització: 08/09/2021 | Data de la darrera actualització: 08/12/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300