Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà divendres una Jornada de Vacunació Sense Cita, per a totes les edats, a partir dels 12 anys


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/11/2021 07:43:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VACUNACIO GRIPBlanes acollirà divendres una Jornada de Vacunació Sense Cita, per a totes les edats, a partir dels 12 anys

Es farà el 13 d’agost al Local de Mas Enlaire, a la Plaça 11 de Setembre, de 15 a 19 h, o fins exhaurir dosis de vacunes

L’Equip d’Assistència Primària (AEP) que des de principis d’any s’està encarregant de fer les vacunacions COVID a Blanes ha preparat per divendres vinent una Jornada de Vacunació Sense Cita. S’allotjarà al Local Social de Mas Enlaire, a la Plaça 11 de Setembre, -on s’estan fent de manera ordinària des de fa mesos- i l’horari serà des de les 3 del migdia fins les 7 de la tarda, o bé fins que s’hagin exhaurit les dosis.


Per aquest darrer extrem en principi no s’ha de patir, perquè la previsió és que hi hagi suficients dosis com per respondre al flux de gent que pugui haver divendres vinent al llarg de les quatre hores de duració que s’han habilitat. Tothom qui vulgui podrà anar a vacunar-se sense necessitat d’haver concertat una cita prèviament, a partir dels 12 anys i sense límit d’edat a partir d’aquí.


Només cal tenir en compte que les persones menors de 16 anys –és a dir: menors d’edat- cal que vagin acompanyades del seu pare, mare o tutor legal perquè se’ls pugui administrar la vacuna. Per rebre el vaccí tan sols caldrà presentar el DNI –el passaport no serveix-, i es vacunarà independentment del lloc de residència, sempre i quan sigui de l’estat espanyol. No es vacunarà a ciutadans estrangers, sinó és que es tracta de casos molt concrets i excepcionals.

Objectiu: augmentar la cobertura poblacional

Aquesta jornada, que serà anàloga a la que també es farà en una seixantena de punts de vacunació massiva d’arreu de Catalunya, forma part de les estratègies que està impulsant el Departament de Salut de la Generalitat per augmentar la cobertura poblacional. Es tracta d’incidir especialment durant aquest mes d’agost, una època típicament vocacional que acostuma a capgirar els comportaments habituals de les persones al no haver d’anar a treballar.


L’objectiu és doncs facilitar que la tornada a l’entorn educatiu, escoles, centres de formació i universitats, així com els llocs de treball de cara al mes de setembre sigui més segura. Es vol augmentar la cobertura de la vacunació, especialment de la variant Delta, que és molt més transmissible. Catalunya ja ha rebut aquesta setmana un total de 496.000 dosis de la vacuna Pfizer, i els propers dies arribaran unes alteres 142.500 dosis de Moderna.


Ha estat la reacció després d’haver comprovar que durant les darreres setmanes s’ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, així com l’augment del nombre de persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació. En l’actualitat a Catalunya s’estan registrant 3.000 nous casos diaris de persones que contrauen la COVID, al voltant de 2.000 persones ingressades i 600 pacients a l’UCI, especialment entre els grups d’edat de 30 a 50 anys que encara no han estat vacunats amb la pauta completa.


Per franges d’edat, el percentatge més baix d’immunitzats amb pauta completa correspon a les persones de 16 a 19 anys amb un 20’6%, el els de 20 a 29 anys el percentatge d’immunitzats és de 23’1%, entre els 30 i els 34 anys la xifra puja al 33’8%, i en el grup d’edat de 35 a 39 anys se situa en el 53’5% les persones que ja han rebut la pauta completa de vacunació.



Data de realització: 08/11/2021 | Data de la darrera actualització: 08/11/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300