Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes invertirà 333.000 € en la millora d’un equipament veïnal per a usos esportius


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2021 12:42:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitBlanes invertirà 333.000 € en la millora d’un equipament veïnal per a usos esportius

L’avant-projecte constructiu es va presentar ahir a la nit en un acte públic encapçalat per l’alcalde, amb l’assistència majoritària dels veïns de Mas Florit, on s’emplaça la pista

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dimarts l’acte públic de presentació de l’avant-projecte constructiu per cobrir la Pista Esportiva a l’aire lliure de Mas Florit, situat en un dels barris més allunyats del nucli històric, a tocar de la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Es tracta d’una de les inversions previstes per aquest 2021, i compta amb un pressupost de més de 333.000 €.


Presentació avantprojecte inicial
L’actuació ha començat a caminar ara amb la seva fase preliminar: la consulta ciutadana per recollir impressions sobre la idea en què ha treballat l’Oficina de Projectes Urbans del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Departament d’Esports. Després que s’hagin recollit les aportacions de la ciutadania, es redactarà l’avantprojecte definitiu i començarà la tramitació del plec de condicions d’adjudicació.


Plànol Lateral Avanprojecte inicial Cobertura Pista Esportiva Mas Florit
En aquest darrer sentit, es tractarà d’un plec especial, ja que serà una licitació conjunta tant de la redacció del projecte definitiu com de l’execució de l’obra. La següent ja serà la presentació d’ofertes, seguida per l’aprovació del projecte en les acostumades tres fases: aprovació inicial, exposició pública i aprovació definitiva que donarà pas a l’inici de les obres.


Imatge actual Pista Esportiva Mas Florit
Si les previsions en què es treballa es compleixen i la maquinària administrativa i tècnica no es troba amb cap entrebanc, el timming assenyala l’inici de les obres per abans de l’estiu de l’any vinent. Amb tot, encara és massa d’hora per avançar esdeveniments, ja que caldrà esperar tots els posteriors passos per fer previsions més ajustades en el temps.

Acte encapçalat per l’alcalde, regidors i veïnat de Mas Florit

La pista esportiva del barri de Mas Florit que es cobrirà mesura una superfície de 1.100 m2, i la idea constructiva és aixecar uns pilars metàl·lics per situar-hi al damunt una coberta de xapa corbada autoportant. L’estructura que s’hi construirà serà oberta pels costats, llevat del que dóna al Carrer Bassegoda, a la banda sud.


Benvinguda a càrrec de l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa,
acompanyat de la tinenta d'alcalde Rosa Aladern, i el regidor d'Esports, Pere Lopera
L’acte d’ahir el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Rosa Aladern; el regidor d’Esports, Pere Lopera; així com tècniques de diverses àrees del consistori. Els principals protagonistes van ser els veïns i veïnes de Mas Florit, començant per la seva presidenta, Rosa Serrano.


També van assistir representants de la resta de grups polítics municipals. Després de la presentació inicial, va venir el torn obert de preguntes per resoldre els dubtes que poguessin haver al voltant de la construcció que es vol tirar endavant. Unes opinions que se seguiran recollint els propers dies mitjançant una urna que es dipositarà en un dels establiments comercials més populars del barri: el Forn de Pa Ferval, al Carrer Mas Florit número 13, que obre de dilluns a divendres de 6’45 a 14’00 h i de 17’30 a 20’00 h, i els caps de setmana de 7’00 a 14’30 h. També es podran enviar suggeriments i comentaris al correu electrònic esports@blanes.cat

Triple Objectiu: social, esportiu i econòmic

L’objectiu amb aquesta inversió és triple: social, esportiu i econòmic. En el primer àmbit es vol apropar l’espai esportiu al veïnat perquè l’utilitzi encara més del què ho feia per a prestacions com ara les festes del barri, espai polivalent o bé altres tipus d’activitats de tota mena que pugui organitzar l’Ajuntament de Blanes. De fet, aquest extrem ja ha quedat palès aquests darrers mesos amb la celebració d’una de les tres sessions del Barrifest –la Festa Major Jove Alternativa- i d’una de les projeccions del cicle de Cinema als Barris.


Esportivament, la fita va lligada a l’àmbit econòmic, ja que es tracta de poder descongestionar la Ciutat Esportiva Blanes, l’equipament esportiu que en tan sols una dècada ja s’ha quedat petit per la gran quantitat d’usos que està tenint. Amb l’ampliació d’instal·lacions esportives municipals en condicions perquè les puguin utilitzar les entitats blanenques –com serà el cas de la pista esportiva de Mas Florit- es podran fer més lloguers de la Ciutat Esportiva Blanes, rendibilitzant la mateixa pista atès que estarà coberta.


El plantejament inicial del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes és que a la Pista Esportiva de Mas Florit s’hi facin entrenaments diàriament, de dilluns a divendres, a les tardes: de 17’00 a 20’00 h, així com els dissabtes al matí, de 9’00 a 14’00 h. Els dies i horaris, en funció de les necessitats reals, es podran modificar i ampliar.

Data de realització: 08/18/2021 | Data de la darrera actualització: 08/18/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300