Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

5a Cantada d’Havaneres al Port de Blanes amb ‘Barca de Mitjana’, que porta 20 anys vinculat amb l’activitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2021 12:00:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIX5a Cantada d’Havaneres al Port de Blanes amb ‘Barca de Mitjana’, que porta 20 anys vinculat amb l’activitat

L’AVV del Port, amb el suport de l’Ajuntament, va organitzar el concert amb entitat pròpia des de fa 5 anys, després que inicialment formava part de les festes del barri

El passat cap de setmana el mariner barri d’El Port va poder recuperar una tradició que la COVID va impedir poder fer l’any passat. Es tractava de la 5a Cantada d’Havaneres organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes del Port amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i Ports de la Generalitat, que va tornar a omplir de sons mariners l’Esplanada del Port, al costat de l’antiga Llotja del Peix.


Allí s’hi van aplegar unes 200 persones que, en tot moment, van mantenir les mesures de seguretat per contenir la propagació de la COVID: distància de seguretat, mascareta i gel hidroalcohòlic quan s’entrava al recinte. D’altra banda, si bé no feia falta fer reserva prèvia d’entrada per accedir-hi, el què sí es va fer és el registre d’entrada per fer un control de l’aforament.


Tal com va explicar el president de l’entitat veïnal, la ‘Cantada d’Havaneres’ -que enguany s’ha fet per cinquena vegada no consecutiva- compta amb una tradició de 20 anys. Inicialment el concert de sons mariners formava part del programa d’activitats de les Festes del Barri, però fa sis anys es va decidir que tingués entitat pròpia, passant a organitzar-se de manera independent.

5a Cantada d’Havaneres amb ‘Barca de Mitjana’, de Premià de Mar

Durant dues dècades, doncs, les havaneres han format part del menú estiuenc d’El Port, comptant amb un denominador comú: el grup ‘Barca de Mitjana’ de Premià de Mar, que ha actuat en totes les ocasions. El grup barceloní es va mostrar orgullós d’aquesta predilecció, oferint durant la nocturna vetllada d’aquest passat dissabte un complet concert.


‘Barca de Mitjana’ està liderat per Jaume Romaguera i Joan Botey –fundadors del grup l’any 1994-, i actualment completen el grup Jaume López i Adan Torres. Han enregistrat fins a 10 treballs discogràfics, i en el seu currículum s’hi compta haver participat en diverses ocasiona a la mítica Cantada de Calella de Palafrugell. Per no decebre al seu públic fidel de Blanes, un 50% del repertori que van oferir dissabte van ser havaneres, entre les quals no faltaven les que són imprescindibles en qualsevol cantada d’havaneres –El Meu Avi, La Bella Lola, La Gavina...-, però també van haver-hi boleros, sardanes i algun valset.


Tot plegat, una intensa cantada que va navegar entre les tòrrides temperatures d’una nit d’onada de calor que, sortosament, era molt més suportable arran de mar. Entre les novetats que es van presentar, va destacar la cançó ‘Oración del Remanso’, de Jorge Fandermole, considerat un dels himnes del cançoner popular argentí. També van oferir peces molt properes, com per exemple ‘Enyorança’, una peça original de Juan Benítez titulada ‘Corazón Enamorado’. Pere Fort, del grup malgratenc ‘Bergantí, va afegir-hi la lletra, i va transformar el títol perquè es passés a dir ‘Enyorança, tot i que –per una qüestió de drets d’autor- oficialment està inscrita com ‘Cançó Marinera’.


La cantada d’aquest passat dissabte podem considerar-la com l’aperitiu de la VII Cantada d’Havaneres que tindrà lloc diumenge vinent, 22 d’agost, tancant els actes programats amb motiu de la Festa dels Copatrons. En aquest cas, la vetllada de cançons marineres s’allotjarà a la Plaça dels Països Catalans a partir de les 9 de la nit, i comptarà amb la participació de tres grups: Cabotatge, Empordanet i Pescadors de l’Escala.Data de realització: 08/18/2021 | Data de la darrera actualització: 08/18/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300