Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes reforçarà els dispositius de Policia Local i Protecció Civil per compensar la retirada del toc de queda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/19/2021 07:54:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes reforçarà els dispositius de Policia Local i Protecció Civil per compensar la retirada del toc de queda

L’alcalde ha lamentat el desconeixement de la situació sanitària que ha demostrat un cop més el TSJC, i ha avançat que igual que es controlen les platges al matí, ara també caldrà fer-ho més a la nit

Tot just saber-se la notícia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no avalava els nous criteris que marca la Generalitat per mantenir el toc de queda a la majoria de municipis de Catalunya, entre ells a Blanes, s’han pres les primeres decisions. En primer lloc l’alcalde, Àngel Canosa, ha contactat amb els caps de la Policia Local i Protecció Civil per valorar la situació.


Imatge d'Arxiu Policia Local de Blanes
En aquest sentit, es reforçaran en la mesura del possible –sobretot de cara al cap de setmana- el nombre de dispositius municipals que puguin operar al carrer per fer front al possible augment d’activitat nocturna. D’altra banda, en la reunió setmanal que se celebra cada divendres amb els caps dels cossos d’emergència i seguretat, s’acabaran d’establir i concretar una major presència d’operatius sobretot a la platja, un dels indrets on gent de totes les edats s’hi solen concentrar pels botellots.

D’altra banda, s’ha recordat que si fins ara hi havia l’aval legal del toc de queda –és a dir, la restricció de mobilitat nocturna entre la 1 de la matinada i les 6 del matí-, l’Ajuntament de Blanes compta des de fa uns anys amb l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. Més concretament, hi ha sengles articles que prohibeixen el consum d’alcohol a la via pública, així com l’alteració de l’ordre públic.

En conclusió, l’alcalde també ha avançat que a partir d’ara, igual que es controlen les platges al matí, caldrà continuar-ho fent encara més a la nit, en referència al manteniment de la distància social que es fa des de principis d’estiu a les zones de bany del municipi. Donada la impossibilitat de tancar les platges, perquè operativament és impossible, caldrà incrementar-hi la vigilància.

En un altre ordre de qüestions, Àngel Canosa ha lamentat la decisió del TSJC, perquè no contribueix precisament a ajudar per seguir lluitant contra una pandèmia que no ha acabat encara: “Esperava que, com a mínim, aquesta vegada el TSJC no estigués tan allunyat de la ciutadania. Fan consideracions que, amb franquesa, ‘no toquen’. Viuen molt lluny de la realitat social del nostre país i allunyats de la situació sanitària que portem patint des del passat 13 de març’.
Data de realització: 08/19/2021 | Data de la darrera actualització: 08/19/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300