Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un Concert de Sardanes amb La Flama de Farners tanca el dia central de la Festa Major Petita de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2021 11:06:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un Concert de Sardanes amb La Flama de Farners tanca el dia central de la Festa Major Petita de Blanes

L'espectacle va cloure la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià que s'escau el 21 d'agost, amb la prestigiosa formació on abunda la presència de músics blanencs

La jornada central de la Festa Major Petita de Blanes que es vivia ahir amb la celebració de la festivitat dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, també es va tancar d’una manera molt popular, enllaçant amb el caràcter tradicional que s’escau cada 21 d’agost. Després que al matí s’havia fet l’Ofrena Floral Institucional sota l’Arc dels Copatrons i la Missa en honor seu, a la nit va arribar un no menys tradicional concert.


Com en tots els concerts de Festa Major que s’apreciïn, el contingut del concert va ser la música de sardanes interpretada per una de les cobles més prestigiades al territori: La Flama de Farners. Al punt de les 10 de la nit, la música de sardanes va inundar la Plaça dels Països Catalans, gaudida per un públic fidel que va paladejar una música tan característica, entre els quals s’hi comptaven l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz.


L'alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz
El concert el van protagonitzar uns músics veterans, que ofereixen actuacions d’una gran qualitat musical gràcies a la professionalitat dels seus integrants. Al mateix temps, es caracteritzen per ser una formació juvenil, dinàmica i amb experiència en el sector, dirigida precisament pel músic i compositor blanenc Jordi Molina, especialment apreciat aquí, no tan sols pel seu origen, sinó per la singularitat del seu so de tenora.

Compta amb una llarga trajectòria que es va iniciar l’any 1981, en el decurs dels actes de proclamació de Santa Coloma de Farners com a ciutat pubilla de la sardana, amb el guiatge del fundador i músic local Josep Carbó i Vidal. La Flama de Farners va fer llavors la seva presentació pública, i ha continuat fent camí, progressant en qualitat i ampliant i diversificant la seva oferta musical d’una manera sostinguda i audaç.


Entre les sardanes que es van oferir durant el concert nocturn d’estiu hi havia el conegut valset Ball de Rams (J.Casas Augé), La Reina de les Flors (Josep Serra), En Peret Barretó (Ricard Viladesau), Amor d’Àvies (Marc Timón), o bé La Sardana de les Monges (Enric Torera). Especialment apreciades van ser les sardanes Blanes, de Jordi Molina; Flama XL, de Jordi Fontanillas; i Estany de travertins, de Pitu Chamorro, tots tres músics i compositors blanencs. Se’n va encarregar d’anar presentant les peces una altra música de Blanes, Bàrbara Ardanuy.

VII Cantada d’Havaneres de Blanes per tancar la Festa Major Petita 2021

Aquest diumenge es tancarà el cicle de la Festa Major Petita de Blanes 2021 amb un autèntic plat fort que a més a més té una entitat pròpia indiscutible: la VII Cantada d’Havaneres. Fidel a la tradició dels darrers sis anys, s’encetarà amb l’actuació del grup amfitrió de Blanes, Cabotatge, i es completarà amb convidats d’excepció, que en aquesta ocasió seran els grups Empordanet i Pescadors de l’Escala.


La cantada començarà a les 9 de la nit –s’ha avançat l’horari en què fins ara s’han fet els concerts de nit per poder incloure als tres grups- i val a dir que des de fa dies les entrades per assistir-hi s’havien esgotat. Com és tradicional, després de les tres actuacions en solitari, al final del concert cantaran conjuntament les dues havaneres per excel·lència: La Bella Lola i El Meu Avi.


Val a dir que la jornada d'avui diumenge, la darrera de la Festa dels Copatrons 2021, també inclourà un altre ingredient a la tarda. A partir de les 6 l’escenari del Teatre de Blanes acull l’espectacle infantil ‘Superbleda’, protagonitzat per la pallassa homònima que dóna nom a l’espectacle.
Data de realització: 08/22/2021 | Data de la darrera actualització: 08/23/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300