Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotjarà dissabte vinent una ‘Trobada Gegantera Edició COVID’ amb la participació de set colles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2021 10:17:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLABlanes allotjarà dissabte vinent una ‘Trobada Gegantera Edició COVID’ amb la participació de set colles

Abans de la trobada que es farà a la Plaça dels Dies Feiners, del 25 al 28 d’agost, hi haurà una ‘Exposició Gegant’ a la planta baixa del Teatre de Blanes

L’any passat la COVID va impedir que es pogués fer, però en canvi aquest 2021, atenent a les noves mesures de contenció vigents, sí serà possible. Es tracta de la Trobada Gegantera de Blanes que, tot i que sigui en edició COVID, facilitarà que el so de les gralles i els balls d’aquests populars personatges tornin a veure’s i viure’s en aquesta vila.


Imatge d'Arxiu: Trobada Gegantera 2019 - Ball dels Gegants
de Blanes, en Gastó i na Caterina
Organitzada per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, i la col·laboració d’altres entitats tant d’aquest municipi com d’arreu del país, en aquesta ocasió la trobada serà molt diferent, però també va acompanyada d’un valuós complement, una Exposició Gegant. Tot plegat tindrà lloc durant aquesta setmana: des del dimecres 25 d’agost i fins al dissabte 28 al migdia, es podrà visitar l’exposició, i dissabte a la tarda participar com a públic en la Trobada Gegantera-Edició COVID.

Exposició Gegant del 25 al 28 d’agost a la planta baixa del Teatre de Blanes

El primer ingredient, l’Exposició Gegant, es podrà gaudir durant quatre dies: a partir del dimecres 25 d’agost a la tarda fins dissabte 28 al migdia. S’allotjarà a la planta baixa del Teatre de Blanes, és a dir: una part a l’espai hi haurà la futura sala polivalent que s’hi ha de condicionar –l’antiga Cafeteria Teatre-, i l’altra a la Sala d’Assaig.


Membres de la Colla Gegantera de Blanes instal·len una
pancarta anunciant l'exposició, a l'entrada del Teatre de Blanes
A l’exposició hi haurà gegants i gegantins de diverses colles, entre ells –com és de menester- de l’amfitriona, és a dir: en Gastó i na Caterina, els Gegants de Blanes, així com objectes relacionats amb el món geganter. Lògicament, aquests elements estaran allotjats a la futura sala polivalent, mentre que els gegants i gegantins s’emplaçaran a la Sala d’Assaig del Teatre que, per la seva gran alçada, permet que s’hi puguin plantar.


Precisament per poder assenyalar a tothom on està situada l’Exposició Gegant, membres de la Colla Gegantera de Blanes van instal·lar el passat cap de setmana una pancarta indicativa a l’entrada del Teatre de Blanes. Els dies i horaris concrets en què es podrà visitar l’Exposició Gegant és de dimecres a divendres -25-27 agost- de 17’30 a 20’30 h, i dissabte 28 d’agost, en canvi, al matí, de 10 a 13 h, ja que a la tarda hi haurà la Trobada Gegantera.

Trobada Gegantera amb la participació de 7 colles

El segon ingredient que farà bategar de nou la Fal·lera Gegantera de Blanes tindrà lloc dissabte vinent, 28 d’agost, a la tarda. Més concretament, a partir de les 7 del vespre i fins 2/4 de 9 de la nit. La Trobada Gegantera-Edició COVID consistirà en una Ballada de Gegants, una mostra on participaran totes les colles convidades, que interpretaran el seu ball més representatiu en un escenari tancat i on es controlarà l’aforament, tal com marca la normativa de contenció de la pandèmia.


Les colles actuaran al bell mig de la plaça, mentre que el públic estarà assegut al seu voltant, en cadires que estaran situades amb la corresponent distància de seguretat, disposades en forma concèntrica. A banda dels Gegants de Blanes, també participaran els gegants de Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Teià, Premià de Dalt, així com de l’Esbart Joaquim Ruyra.Per participar com a públic a la Trobada Gegantera-Edició COVID cal reservar entrada prèvia a https://www.entrapolis.com/entradas/trobada-geganteraData de realització: 08/24/2021 | Data de la darrera actualització: 08/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300