Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes acull una exposició de ‘Llibres Verges’, que no han sortit mai en préstec


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2021 09:09:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LLIBRELa Biblioteca Comarcal de Blanes acull una exposició de ‘Llibres Verges’, que no han sortit mai en préstec

Són una quarantena d’exemplars, majoritàriament llibres, així com CDs d’àudio, que en 10 anys ningú no ha demanat endur-se

Ja se sap que d’exposicions en poden haver de molta mena i tipologia però, d’entrada, parlar d’una Exposició de Llibres Verges ja sobta prou com per despertar la curiositat, sobretot si la persona és una lletraferida que no pot estar sense tenir pendent una lectura, sigui de la mena que sigui. Aquest és l’esquer que un any més, coincidint amb l’estiu, ha llençat la Biblioteca Comarcal de Blanes perquè alguns dels llibres verges que tenen deixin de ser-ho.


Són majoritàriament llibres –tot i que també hi ha CDs d’àudio- que mai ningú no s’ha endut en préstec durant els darrers 10 anys. Tal com anuncien al cartell de propaganda de la Biblioteca Comarcal de Blanes, es tracta de donar-los una oportunitat perquè puguin demostrar que realment tot l’esforç que hi van esmerçar autors, editorials, il·lustradors -i la pila de gent que intervé en la publicació d’un llibre o CD- hagi valgut la pena.


L’exposició de llibres verges està instal·lada al vestíbul de la biblioteca, entre la Sala Infantil i la Sala d’Actes Roberto Bolaño, ben visible per a tothom que aquests dies d’estiu vagi a la Biblioteca Comarcal. Per simbolitzar el seu caràcter immaculat, tots els exemplars estan embolcallats amb un llaç blanc, com si d’un nuvi o una núvia es tractés, amb aquella tradicional i antiga accepció de la virginitat lligada al matrimoni.

Una quarantena d’exemplars de Llibres Verges

Qüestions extra-literàries a banda, en total són una quarantena d’exemplars que toquen les més diverses matèries inimaginables. N’hi ha tant de ficció com d’assaig, biogràfics i d’interès humanístic, però el cert és que més d’un costa d’imaginar que mai ningú no s’hagi interessat per tastar-lo. De fet, des que es va posar en marxa l’exposició –a principis del mes d’agost- ja hi ha un parell d’exemplars que s’han estrenat en préstec.

Per qui tingui curiositat, entre els que encara continuen sent Llibres Verges s’hi troben Llegir Maragall, ara de D.Sam Abrams; Saul i Patsy, de Charles Baxter; El Model, de Palle Nielsen; Breviari dels Polítics, de Giulio Raimondo Mazzarino –més conegut popularment com ‘Cardenal Mazarino’, primer ministre de França al segle XVII-; Franco y el imperio japonés, de Florentino Rodao; o bé La Rebelión Sigilosa, de Teresa Rangle de Paz; Socorro, Perdón, de Frédéric Beigbeder.


Potser el què més crida l’atenció és el CD d’àudio Habla Azaña, el discurs Paz, Piedad y Perdón que va pronunciar el president de la República Espanyola a l’Ajuntament de Barcelona el 18 de juliol de l’any 1938. L’exposició de Llibres Verges es podrà visitar –i, si es vol, interactuar-hi agafant-ne algun en préstec- fins el 27 d’agost, amb l’horari següent: matins de 10 a 14 h de dilluns a divendres, i a les tardes des de 2/4 de 5 fins 2/4 de 9 de la nit.Data de realització: 08/24/2021 | Data de la darrera actualització: 08/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300