Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inaugurada l’‘Exposició Gegant’ al Teatre de Blanes, el preàmbul de la Trobada Gegantera de dissabte


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/26/2021 11:52:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLAInaugurada l’‘Exposició Gegant’ al Teatre de Blanes, el preàmbul de la Trobada Gegantera de dissabte

L’exposició es podrà visitar a la planta baixa del teatre fins dissabte al migdia, i a la tarda hi haurà un Ball de Gegants a la Plaça dels Dies Feiners amb set colles d’arreu de Catalunya

La planta baixa del Teatre de Blanes acull aquesta setmana una mostra que, fins al moment, no s’havia pogut veure encara en tots els anys d’història de Blanes. Si bé el preàmbul pot semblar una mica agosarat, el cert és que el seu contingut ningú no pot dir que s’hagi aplegat mai amb anterioritat com un material visitable en un recinte tancat.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb Esteve Rams i membres
de la Colla Gegantera de Blanes
Es tracta de l’’Exposició Gegant’, que constitueix el preàmbul de la ‘Trobada Gegantera’ del dissabte, 28 d’agost. La tarda d’aquest passat dimecres va obrir les portes al públic, començant a fer esbatanar els ulls a la quitxalla i a fer sospirar nostàlgicament tots i totes les que tenen ganes de poder tornar a experimentar la Fal·lera Gegantera, molt sentida en aquest municipi on comença la Costa Brava.

‘Exposició Gegant’ fins el dissabte 28 d’agost

Entre els qui s’hi van acostar per visitar-la s’hi comptava l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va celebrar la inauguració de la mostra coneixent de primera mà els seus ingredients acompanyat del cap de colla, Esteve Rams, i altres membres de l’entitat. L’’Exposició Gegant’ està allotjada en dos grans àmbits: a l’espai on fins l’any passat hi havia la Cafeteria del Teatre, i a la Sala d’Assaig.


En aquesta primera part, que aviat esdevindrà en una sala polivalent, hi ha diversos objectes relacionats amb el món geganter, que poc a poc ajuden a anar fent boca per arribar al nucli central de l’exposició. Quan s’arriba a la Sala d’Assaig s’hi veuen exposats els gegants de les colles que participaran en la ‘Trobada Gegantera’ 2021.


L’elevada alçada de la Sala d’Assaig del Teatre de Blanes permet que aquests gegantins visitants s’hi hagin pogut situar còmodament. Tant l’exposició com la trobada compta amb la participació de diverses colles: a banda dels Gegants de Blanes, també són a la mostra els de Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Teià, Premià de Dalt, així com de l’Esbart Joaquim Ruyra.


Els únics que de moment encara no han arribat a Blanes són els de Lloret de Mar, que tenen una cita ineludible i vindran al municipi dissabte, a punt per participar a la trobada. L’Exposició Gegant es pot visitar fins divendres de 17’30 a 20’30 h, i el dissabte de 10 a 13 h, ja que a la tarda hi haurà la Trobada Gegantera.

Trobada Gegantera a la Plaça dels Dies Feiners

A partir de les 7 del vespre i fins els volts de 2/4 de 9 de la nit, Blanes tornarà a vibrar amb la Fal·lera Gegantera amb la Trobada Gegantera-Edició COVID. Les mesures de contenció de la pandèmia impedeixen poder fer l’habitual cercavila pels carrers de Blanes, perquè cal evitar les aglomeracions. Per això, s’ha disposat un espai central a la Plaça dels Dies Feiners, perquè les diferents colles geganteres interpretin els respectius balls de gegants.


El públic, per la seva banda, estarà assegut al seu voltant, de manera que rodejaran l’espai central on s’hi estarà fent l’actuació. Amb les cadires situades de manera concèntrica, tothom podrà gaudir de l’espectacle, però amb les adequades distàncies de seguretat. Per participar com a públic a la Trobada Gegantera-Edició COVID cal reservar entrada prèvia a https://www.entrapolis.com/entradas/trobada-gegantera


Tant l’exposició com la Trobada Gegantera estan organitzades per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, i la col·laboració de les colles geganteres de Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Teià, Premià de Dalt, així com de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.



Data de realització: 08/26/2021 | Data de la darrera actualització: 08/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300