Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes impulsa la construcció de 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2021 09:30:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes impulsa la construcció de 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament

És un dels temes més destacats aprovat al ple d’ahir a la nit, mitjançant un conveni amb l’INCASÒL que inclou la cessió d’un terreny públic de l’Ajuntament de Blanes

No hi ha cap mena de dubte que la manca d’habitatges a preus assequibles és un dels principals maldecaps de la ciutadania en general. Per això, també és una de les prioritats en què treballa l’Ajuntament de Blanes. Fruit d’aquesta preocupació, des del consistori s’han obert diversos fronts per aconseguir donar-hi resposta.


Terrenys on es construirà el bloc de pisos de lloguer assequible,
a la cruïlla entre l'Avinguda Europa i el Carrer d'Ernest Lluch, al costat del CAP-2
Un d’aquests fronts és el conveni que signarà properament amb l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) per a la construcció d’un bloc de 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament. L’edificació es farà en uns terrenys públics de propietat municipal que cedirà l’Ajuntament de Blanes per un període de 75 anys. El conveni interadministratiu també se signarà amb l’Agència Catalana de l’Habitatge, que s’encarregarà de l’administració i gestió, mentre que l’INCASÒL els construirà.


Els nous habitatges de lloguer assequible, així com aparcaments, es construiran en uns terrenys situats a l’Avinguda d’Europa, a tocar del Carrer d’Ernest Lluch, a pocs metres de distància del CAP-2 i de l’Estació d’Autobusos. Es tracta d’una superfície de més de 2.000 m2, i antigament havien estat ocupats per la nau de la Cooperativa Agrícola de Blanes, avui dia ubicada a tocar del barri de Mas Cremat.

Previsions d’inici d’obres pel 2024

Les previsions en què es treballa és que el conveni pugui signar-se a principis del proper mes de setembre, mentre que l’inici d’obres s’ha situat per d’aquí a tres anys, pel 2024. Els pisos de lloguer social es podran arrendar als preus que estiguin vigents per llei en el moment que la promoció estigui enllestida i llesta per entrar-hi a viure. En aquest sentit, en el seu moment també s’haurà de determinar quants d’aquests pisos seran per a gent gran, per a famílies en situació d’emergència social i altres tipus de circumstàncies.


El procés d’adjudicació, així com els requisits que cal presentar per poder tenir una possibilitat d’accedir-hi, encara està a les beceroles, i es donarà a conèixer a través de diversos mitjans perquè hi hagi una pública concurrència. D’altra banda, segons el conveni que se signarà entre el consistori blanenc, l’INCASÒL i l’Agència Catalana de l’Habitatge, l’Ajuntament de Blanes tindrà dret a poder adquirir un 10% dels habitatges a preu de cost, uns pisos que es destinarien a usos socials.

Altres punts aprovats al Ple Municipal Ordinari del mes d’agost

La cessió del terreny municipal a l’INCASÒL per a la construcció dels pisos de lloguer assequible és un dels temes més destacats que es va aprovar en la sessió plenària celebrada ahir al vespre per l’Ajuntament de Blanes. Més concretament, aquest tema va comptar amb el recolzament de tots els grups polítics municipals, que prèviament van aprovar el seu tractament, ja que va ser introduït fora de l’odre del dia, per urgència, i per tant va ser necessària una votació preliminar per acceptar la seva inclusió.


Tres altres qüestions que també es van aprovar per unanimitat al ple de dijous van ser la modificació del pressupost del 2021; l’aprovació del text refós d’un pla parcial urbà; i la ratificació de les decisions adoptades pels membres del ple municipal reunits en la junta general de la societat ‘Blanes Serveis i Medi Ambient’. Es tractava de diverses modificacions dels estatuts, així com la denominació social i l’objecte social de l’empresa.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el ple d'ahir
Respecte les dues mocions presentades al ple també van prosperar, tot i que amb un ventall de votacions força diferent. La primera, presentada per l’Agrupació Participativa de Blanes, que demana la modificació de la proposició de llei per regular els cossos de bombers a l’estat espanyol es va aprovar amb 5 vots a favor d’ERC i JxB, 8 abstencions del PSC, C’s i el regidor no adscrit, i 5 vots en contra de BECP.

Per la seva banda, la segona proposta d’acord, presentada conjuntament per JxB i ERC, demanava donar suport a la candidatura de la sardana com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO. En aquest cas va prosperar amb la unanimitat de tots els regidors i regidores. El darrer punt de l’ordre del dia, com és habitual a totes les sessions ordinàries, va ser l’apartat de precs i preguntes.


El primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell, durant el ple d'ahir
La sessió plenària del mes d’agost es va poder segui en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, Ràdio Blanes i el perfil de YouTube de l’Ajuntament de Blanes, televisioblanes. Tant a Facebook com a YouTube han quedat allotjats els vídeos dels respectius enregistraments del ple: https://www.facebook.com/144013812322321/videos/808939499744092 i https://youtu.be/-bi-5Erox5k
Data de realització: 08/27/2021 | Data de la darrera actualització: 08/27/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300