Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Unes 700 persones han participat en la 3a edició de ‘Cinema als Barris’ aquest estiu a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/28/2021 10:15:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesUnes 700 persones han participat en la 3a edició de ‘Cinema als Barris’ aquest estiu a Blanes

Ha inclòs sis sessions als veïnats del Racó d’en Portas, Residencial Blanes, Mas Florit, La Pedrera, Quatre Vents i Dintre Vila amb la projecció de pel·lícules gratuïtes

Aquesta setmana ha finalitzat la tercera edició de ‘Cinema als Barris’ que s’ha estat allotjant durant els mesos de juliol i agost arreu dels veïnats del municipi. El cicle va concloure dimarts passat amb la projecció del darrer film, ‘Scooby!’, ubicat en un espai que fins ara havia estat inèdit als dos anys anteriors: a la cèntrica Plaça dels Dies Feiners, al veïnat de Dintre Vila.


Projecció 'Scooby!' a la Plaça dels Dies Feiners (Dintre Vila),
dimarts passat
Com ha estat tradicional al llarg de tot el cicle, poc abans de començar la sessió van adreçar-se al públic assistent per donar la benvinguda el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, acompanyat de dues representants de l’Associació de Veïns de Dintre Vila. En aquesta ocasió, a diferència de les cinc anteriors, la pel·lícula que es va projectar era doblada al català, mentre que les altres cinc es van oferir en la seva versió castellana.



Prop de 700 persones en la 3a edició de ‘Cinema als Barris’

Sumant les sis sessions, han participat en aquesta tercera edició unes 700 persones. De totes les projeccions, la que va registrar una major presència de públic va ser la de l’11 d’agost, que es va allotjar en un dels llocs més peculiars: la zona d’aparcament del centre comercial Decathlon, que va col·laborar cedint l’espai per instal·lar-hi la pantalla i les cadires pel públic.


A aquesta sessió van assistir-hi 125 persones, una xifra similar a l’assolida al barri de Quatre Vents la tercera setmana d’aquest mes d’agost, amb un total de 120 espectadors. Des de l’Ajuntament de Blanes s’ha fet un balanç positiu del resultat aconseguit, sobretot per l’esforç afegit que ha significat haver d’implementar les mesures de seguretat COVID.

Una oportunitat de gaudir d’una nit de cinema a la fresca

El què proposa ‘Cinema als Barris’ és poder gaudir d’una nit de cinema a la fresca, amb la qualitat d’una sala comercial, i amb la projecció de pel·lícules estrenades durant aquests darrers anys, especialment adreçades al públic infantil i familiar, és a dir: Aptes per a tots els Públics. Les projeccions són gratuïtes, i no calia reservar entrada, ja que conforme anava arribant el públic es feia un registre d’entrada per la futura traçabilitat en cas que hagués estat menester.


‘Cinema als Barris’ va néixer al 2018 amb l’objectiu d’ampliar i descentralitzar l’oferta d’activitats de caire comunitari i lúdic al municipi. L’èxit de la primera edició va provocar que l’any següent es tornés a organitzar una segona edició, de nou amb una gran acceptació. Al 2020, en canvi l’estat de la pandèmia va desaconsellar programar-ho, i per això es va decidir suspendre-ho.

L’experiència està organitzada pel Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de les Associacions de Veïns i Veïnes de la vila. Tant els espais on s’han ubicat les projeccions com les pel·lícules s’han consensuat amb les entitats veïnals, que han triat entre diverses propostes. A diferència de les dues primeres edicions, les sis sessions d’aquest 2021 s’han fet coincidint amb els dimecres, a partir de les 10 de la nit.

Pel·lícules d’estrena recent, adreçades al públic infantil i familiar

Les úniques excepcions han estat la projecció que es va allotjar al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret, al pàrquing del Decathlon, ja que l’horari habitual d’inici, les 10 de la nit, coincidia amb el tancament de l’horari comercial i, per tant, la projecció es va programar mitja hora més tard. L’altra diferència la va constituir precisament la darrera sessió, la d’aquesta setmana, ja que inicialment s’havia d’haver fet el 4 d’agost i es va haver de suspendre per l’amenaça de pluja.


Per qüestions d’agenda de l’empresa, no va ser possible programar-la el dimecres, havent-ho de fer el dimarts. Al llarg de les sis sessions d’aquest 2021 s’han ofert films adreçats especialment adreçats al públic infantil i familiar: dos d’elles eren de producció espanyola –Uno para todos i Padre no hay más que uno 2a Part-; dos altres eren cinema d’animació –Astérix: El secreto de la Poción Mágica i Scooby!-; i els altres dos han estat un musical: Mamma Mia! Una y otra vez; i l’adaptació d’un conte clàssic: Pinocho.



Data de realització: 08/28/2021 | Data de la darrera actualització: 08/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300